Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Fejlesztések

    11/28/2021


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    innováció
    rendezvény
    szakképzés

Ipar 4.0

Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum

Miniatűr gyártósort adott át pénteken a győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban az innovációs és technológiai miniszter.

 

Palkovics László elmondta, a gépsor a magyar szakképzés jövőjét jelenti.

 

A berendezés segítségével az Ipar 4.0 a gyakorlatban könnyen modellezhető, egy teljes termelési rendszer összes funkcióját tartalmazza kicsinyített méretben – közölte.

 

A magyar kormány támogatja a gazdaság fokozatváltását segítő innovatív képzéseket, ezért további gyártásszimulációs berendezéseket telepít tíz szakképzési centrumban, több mint 1,4 milliárd forint összértékben – tette hozzá Palkovics László.

 

A gépek telepítését egy képzési csomag egészíti ki. A zártrendszerű elektronikus távoktatási tananyag fejlesztése közel 160 millió forint értékű, illetve a hozzá kapcsolódó képzés és támogatás díja további 52 millió forint – ismertette a miniszter.

 

Az új oktatóberendezés, a Bosch Rexroth mMs4.0 programozási és elektronikai része tökéletesen megfelel az üzemi alkalmazásnak. A vezérelhető robotok és a szerelőszalag kicsinyített méretű. A telepített rendszer elején egy robot támogatja a gyártást, majd a szalag végén szintén egy robot végzi el a szortírozási feladatokat. A berendezés könnyen bővíthető további cellákkal.

 

Kara Ákos, térség fideszes országgyűlési képviselője, Győr és térségének szakképzési fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa elmondta, a térségben 12 800 fiatal és felnőtt vesz részt szakképzésben.

 

A következő időszak meghatározó lépése lesz az a szakképzési intézményhálózat-fejlesztés, amely országban indul, és ennek egyik zászlóshajója lesz az intézmény – közölte.

 

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban 1444 tanulót oktatnak vasipari szakmákra. A diákok a szakmaszerzéstől a technikusi képesítés megszerzéséig egy intézményben tanulhatnak.

 

Forrás: MTI

Fotó: ITM


Érdekes lehet számodra

Hivatalos a béremelés borítókép
Hivatalos a béremelés

Megjelent a 32,2 százalékos béremelést rögzítő kormányhatározat

# Tájékoztatók
TOP 10 budapesti technikum borítókép
TOP 10 budapesti technikum

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 legjobb intézményeinek budapesti listája

# Tájékoztatók
OECD jelentés  borítókép
OECD jelentés

Gyakorlatorientáltabb a magyar szakképzés az OECD átlaghoz képest.

# Tájékoztatók