Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felhívások

    4/14/2021


    4 perc olvasási idő


    Címkék

    SzakképzésiCentrum
    vizsga
    együttműködés

Újabb segítség az érettségire készülő diákoknak

A Miskolci Szakképzési Centrum újabb digitális programmal segíti a végzős, érettségi előtt álló diákok felkészülését.

Egy éve még senki sem gondolta, hogy a most végzős éveiben járó diákok ugyanabban a helyzetben találják magukat érettségi előtt, mint az előző évben végzett társaik. A koronavírus járvány okozta, egy éve tartó rendkívüli helyzet idén sem könnyíti meg a diákok dolgát, amely kiváltképp nagy terhet jelent a végzős diákoknak, akik közel egy éve nélkülözik a jelenléti oktatást.

 

Kivételes eszközökkel egy rendkívüli helyzetben

Az elmúlt évben kivételes digitális eszközökkel és példaértékű összefogással járultak hozzá Miskolc város pedagógusai a diákok érettségire való felkészüléséhez. A Miskolci Szakképzési Centrum részvételével és koordinálásával megvalósult a #érettségi digitális műsor. Akkor három tantárgy - magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem - ismereteinek összefoglalásával, tantárgyanként 20 előadással nyújtottunk segítséget az otthoni felkészüléshez, amelyek online felületen idén is elérhetők az érettségire készülők számára. A Miskolci Szakképzési Centrum ebben a tanévben sem szeretné magára hagyni a végzős diákokat életük eddigi legnagyobb megmérettetése előtt, ezért kiegészítve a korábbi digitális oktatási anyagokat egy újabb digitális programmal járul hozzá az otthoni, érettségire való felkészüléshez.

 

Mi adjuk a pluszt

Érettségi +” címmel induló sorozat ezúttal a tárgyi tudást kiegészítendő és a sikeres vizsgát támogató módszertani videókkal segíti a végzős diákokat. A hasznos tanácsokat és vizsgatrükköket feldolgozó 20 perces videósorozat a magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem tantárgyak mellett, angol és német nyelv, valamint informatika tantárgyak írásbeli és szóbeli érettségi feladatain keresztül mutatja be azokat a lehetőségeket, amelyek ismeretében a diák tudását sikeresebben kamatoztathatja a vizsgákon, hozzájárulva egy jobb érettségi osztályzathoz. Egy külön részben az érettségivel kapcsolatos általános tudnivalók, tanácsok kerülnek megvilágításra.  A program külön érdekessége, hogy a megvalósítást teljes mértékben a Miskolci Szakképzési Centrum oktatói és kollégái végzik; az előadás anyagainak kidolgozásától, a videós anyagok felvételén keresztül egészen a szerkesztésig, vágásig.

Az egy éve tartó járványhelyzet minden diák életét megnehezíti, az érettségi felkészülés így különösen nehéz, hiszen a végzős diákoknak tanáraik személyes jótanácsait nélkülözve kell felkészülniük. A tárgyi tudás mellett a siker szempontjából nagyon fontos a tudatos felkészülés a különböző feladattípusok sikeres megoldására, a tipikus hibák és a pontvesztés elkerülésére. Ebben segít „Érettségi +” program, amelynek videói már elérhetőek a Miskolci Szakképzési Centrum Youtube csatornáján, de megtekinthetők lesznek a boon.hu felületén is.

ÉRETTSÉGI+ program valamennyi előadása elérhető ITT.

 

Forrás: Miskolci Szakképzési Centrum

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Újabb kiemelt projekt indult a szakképzés versenyképességének növelése érdekében  borítókép
Újabb kiemelt projekt indult a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

Projektnyitó sajtóközlemény

# Fejlesztések
Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap borítókép
Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap

Szükséges alapkészségek a Fa-és bútoripari szakemberré váláshoz

# Tájékoztatók
Egy élhető, szebb jövőért dolgozni borítókép
Egy élhető, szebb jövőért dolgozni

Környezetvédelem és vízügy ágazati szakmai nap Szolnokon

# Tájékoztatók