Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Fejlesztések

    3/16/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    szakképzés
    infrastruktúra
    pályaorientáció
    tanműhely

Tanműhelyfejlesztés Veszprémben

A szakképzés ma már karrierlehetőség

A szakképzés ma már karrierlehetőség - jelentette ki Pölöskei Gáborné a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikum felújított tanműhelyének átadóján.

 

Pölöskei Gáborné a Modern Városok Program részeként megvalósult fejlesztés átadóján azt mondta: a szakképzésben bekövetkezett változások célja az, hogy kiszolgálják a környezeti igényeket, amelyeket a jól működő gazdaság hívott életre.

A gazdaságnak minőségi munkaerőre van szüksége, amelyet a szakképzésnek kell kiképeznie. Ehhez pedig jól működő szakképzési centrumokra, iskolákra, képzett munkaerőre és jó infrastruktúrára van szükség - tette hozzá.

Pölöskei Gáborné megjegyezte: a szakképzés ma olyan plusz lehetőségeket kínál, amelyek korábban nem voltak.

Ovádi Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a versenyképesség és a jövő is függ a helyi szakképzéstől.

Veszprém iskolaváros, ezért is kapott kiemelt figyelmet a Modern Városok Programban az oktatás, azon belül is a szakképzés - mondta a politikus.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere felidézte: 2016-ban a Modern Városok Program tervezésekor a vállalkozókat is megkérdezték, és igényeik között felmerült a szakképzési rendszer fejlesztése. Hangsúlyozta: a beruházás is azt mutatja, hogy fenntartóváltástól függetlenül az önkormányzatnak minden eszköze megvan ahhoz, hogy segítse a szakképzést.

A polgármester arra is rámutatott: Veszprém lélekszámához képest gazdasági teljesítményben jó pozíciót foglal el a magyarországi városok rangsorában, ehhez pedig szükség van erős egyetemre és erős szakképzésre.

Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja közölte: az intézményben 2,7 milliárd forintos fejlesztés valósult meg, amiből 2,4 milliárdot infrastruktúrafejlesztésre fordítottak. Csaknem 300 millió forintért szereztek be taneszközöket.

A beruházás méltó környezetet biztosít a 21. századi szakképzéshez - mondta.

Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke közölte: a szakképzési infrastruktúra fejlesztése segíti egyrészt a pályaorientációt, másrészt a pedagógusok és a tanulók számára is modern környezetet teremt.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

 


Érdekes lehet számodra

Online is elérhetőek az IKK kiadványai borítókép
Online is elérhetőek az IKK kiadványai

Segítünk, hogy átlásd a szakképzés lehetőségeit

# Tájékoztatók
Miniszteri elismerés borítókép
Miniszteri elismerés

A nemzeti ünnep alkalmával elismerésben részesültek a szakképzésben dolgozók

# Tájékoztatók
TOP 10 budapesti technikum borítókép
TOP 10 budapesti technikum

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 legjobb intézményeinek budapesti listája

# Tájékoztatók