Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/1/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Tanévnyitó rendezvény nem állami intézményfenntartóknak

„Jó iskolát” csináljunk

A szakképző intézmény feladata, hogy „jó iskolaként” működjön, legyen az állami vagy nem állami fenntartású – ezzel nyitotta meg Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az egyházi, alapítványi, illetve magán szakképző intézményfenntartók és intézményvezetők részére első alkalommal szervezett tanévnyitó rendezvényt. Fontos, hogy mindenki, aki a szakképzési alapfeladat-ellátásban részt vesz, megkapja azokat az információkat és szakmai támogatást, ami szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon – jelölte meg a tájékoztató céljaként a helyettes államtitkár.

A rendezvény közel 70 résztvevője tájékoztatást kapott a szakképzési rendszer megújításával elért eddigi eredményekről és a jövőbeli stratégiai célkitűzésekről. Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke ismertette a szabályozási környezet finomhangolása eredményeként hatályba lépett legfontosabb jogszabályváltozásokat és tájékoztatást nyújtott a következő tanév aktuális feladatairól. Az IKK Zrt. szakmai-módszertani támogató tevékenységéről Hudacsek Lászlóné szakmai igazgató tartott előadást, amelyben kitért a társaság tartalomfejlesztési feladataira, az elérhető oktatói továbbképzésekre és az IKK Zrt. által szervezett ágazati és egyéb szakmai rendezvények, műhelyek, és tudásmegosztó fórumok adta lehetőségekre. 

A szaktárca és háttérintézményei a jövőben hasonló szakmai programokkal tervezik segíteni a nem állami fenntartók és intézmények munkáját, hogy első kézből értesülhessenek a szakképzési rendszert érintő aktualitásokról.


Érdekes lehet számodra

Ágazati tudásmegosztó fórumok az oktatói munka módszertani támogatására borítókép
Ágazati tudásmegosztó fórumok az oktatói munka módszertani támogatására

2023-ban konkrét iparágakra és oktatási módszerekre összpontosító, szakértői vezetésű munkacsoportok jöttek létre, amelyek mindegyike az innovatív oktatási módszerek és a tudásmegosztás előmozdítását célozza a szakképzésben, megerősítve a 2019. évi VET 4.0 stratégia által kezdeményezett főbb változásokat, amelyek jelentős átalakulásokhoz vezetnek a magyar szakképzésben.

# Tájékoztatók
Januártól oktatói béremelés borítókép
Januártól oktatói béremelés

Pölöskei Gáborné a közmédia reggeli adásában a digitális tananyagok bevezetéséről beszélt, és megerősítette az oktatók januári további béremelését.

# Tájékoztatók
„Utat kell találni minden tanulóhoz” borítókép
„Utat kell találni minden tanulóhoz”

Fa- és bútoripari ágazati szakmai napot tartott az IKK

# Tájékoztatók