Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    5/4/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Tájékoztató rendezvényt tartott az IKK a GINOP-6.1.10 projekt eddig elért eredményeiről

A GINOP-6.1.10-VEKOP-19-2020-00002 azonosító számú „A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések” című projekt tájékoztató rendezvénye 2022. április 28-án került megrendezésre a Park Inn By Raddison Hotelben.

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. a tájékoztató rendezvény keretein belül bemutatta a programban eddig elért eredményeket és sikereket. A projekt hozzájárul a gazdaság versenyképességének megőrzéséhez, a vállalkozások támogatásához és a megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosításához. 

Az eseményt Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg beszédével. 

A Vizsgaközpontokról Elek Csaba komponensvezető, valamint Lőrinczi Jutka, az IKK Vizsgaközpont vezetőjének előadását hallhatták a résztvevők. Ezt követően a projekt többi komponensét, az Ágazati Képzőközpontokat, a Műhelyiskolát, a Dobbantó programot, az Orientációs évfolyamot ismertette Fodor Tamás és Molnár Evelin komponensvezetők, valamint az Ipar 4.0 tudást megalapozó képzések komponenst és a projekt eredményeit, sikereit mutatta be Katona Gábor projektvezető. 

A projektről bővebb információt a https://ikk.hu/projektek oldalon olvashatnak.


Érdekes lehet számodra

Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten borítókép
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten

A COVID-19 világjárvány miatti egy év kihagyás után idén májusban ismét megrendezésre került a szakmai készségek európai ünnepe. A 27 ország által szervezett több mint 800 élő, virtuális, valamint hibrid rendezvényen több mint 300 000 fő vett részt.

# Tájékoztatók
Hogyan lehet előmozdítani a hosszú távú mobilitást a gyakorlati képzésben? borítókép
Hogyan lehet előmozdítani a hosszú távú mobilitást a gyakorlati képzésben?

Az összes érintettet képviselő közvetítő és koordinációs szervezetek felállítása kell, hogy legyen a sarokköve a hosszú távú tanulószerződéses mobilitás előmozdítását és kiterjesztését célzó európai politikának – mondta Mara Brugia, a Cedefop igazgatóhelyettese az Európai Bizottság Szakképzési Tanácsadó Testületének (Advisory Committee for Vocational Training- ACVT) június 17-i ülésén Brüsszelben.

# Tájékoztatók
Borsodi fejlesztések Kibővíti és megújítja duális képzési együttműködését a Bosch Miskolcon borítókép
Borsodi fejlesztések Kibővíti és megújítja duális képzési együttműködését a Bosch Miskolcon

Kibővíti és megújítja duális képzési együttműködését a Bosch Miskolcon

# Fejlesztések