Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/18/2024


    4 perc olvasási idő


    Címkék

Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

Szakmai előadások mellett interaktív workshopok során ismerkedhettek meg a fórum résztvevői a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskolában alkalmazott jó gyakorlatokkal. Az eseményen köszöntőt mondott Dudás Tibor, a Váci Szakképzési Centrum kancellárja, aki kihangsúlyozta a váci centrum képző intézményeinek sokszínűségét.

„A palettán egyaránt megtalálható a nehéz körülmények közül érkezett, jelentős hátránykompenzációban érintett gyerekeket képző iskola és az ország többszörösen legjobbnak értékelt technikuma is. Ebben a sokféleségben a kezdetektől kiemelten fontosnak tartjuk a mentorrendszer működtetését: régóta házon belül tanuljuk egymástól, majd alkalmazzuk is a megismert jó gyakorlatokat.” – mutatott rá a kancellár. 

Papolczi Emőke, a VSZC főigazgatója köszöntőjében kiemelte és megköszönte az oktatók, segítő szakemberek munkájának fontosságát és folytonosságát, hangsúlyozva az iskolákban kialakított bizalmi, biztonságos légkör fontosságát.

„Az igazi esélyegyenlőség lényege az én olvasatomban, hogy a világon bárki, aki tudáshoz, szakmához jut, a saját élete kapcsán esélyt kap és képes lesz cselekedni. Alkalmassá kell tenni a fiatalokat arra, hogy felismerjék lehetőségeiket és élni is tudjanak azokkal.” – emelte ki beszédében Forgács István, az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Esélyegyenlőségi Irodájának vezetője. 

Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója köszöntőjében rámutatott a Kilátó és a szakképzési centrum intézményeinek kapcsolódási pontjaira, és kiemelte a közös munka jelentőségét. 

A köszöntőket követően a szakmai fórum plenáris előadásokkal folytatódott. Az érdeklődők megismerkedhettek a Piarista Kilátó Központ két partnerintézményében megvalósított programjával, a Sátoraljaújhelyi Piarista Jelenlét Csillogó szemek keretében futó, képességfejlesztést célzó foglalkozás-sorozattal, valamint a Boldog Ceferino Napközbeni Gyermekfelügyelet Hálózat felkérésére kidolgozott, sikeres továbbtanulást támogató programmal. 

A Kilátó szakembereinek előadása után a szakmai fórum témagazdája, a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola mutatkozott be, Énekes Rita igazgató prezentálásában. Az igazgató előadását követően a Petzelt iskola mentor csoportjának tagjaival ismerkedhettek meg a résztvevők. A szakmai nap második részében a vezetők, mentortanárok a Petzelt szakembereinek vezetésével interaktív workshopokon szerezhettek saját élményt az intézményben működő programokban alkalmazott jó gyakorlatokról. 

A fórum záróakkordjaként a résztvevők közös reflexió során dolgozták fel a workshopok tapasztalatait. 

 

Forrás: Piarista Kilátó Központ 

Képillusztráció : Piarista Kilátó Központ 

 


Érdekes lehet számodra

Három helyszín, 89 intézmény, 174 szakember borítókép
Három helyszín, 89 intézmény, 174 szakember

Műszaki ágazati szakmai napokat tartott az IKK Zrt. Miskolcon, Budapesten és Győrben

# Rendezvények
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók
Újabb kiemelt projektek indultak  borítókép
Újabb kiemelt projektek indultak

A 2021-27 Széchenyi Terv Plusz programon belül a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz keretében 2024-ben további 4 új kiemelt projekt indult a digitális kompetenciafejlesztés, a munkaerőpiaci esélyek javítása, az egész életen át tartó tanulás, a társadalmi mobilitás és integráció lehetőségeinek bővítésére.

# Projektek