Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/26/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Műszaki ágazati szakmai nap Győrben

„A szakmai vizsga olyan legyen, hogy a felkészült tanulóknak sikerélményt jelentsen”

A Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium adott otthont a Gépészet, Specializált gép- és járműgyártás, valamint Elektronika és elektrotechnika ágazatban oktató szakemberek számára a régióban harmadik alkalommal megrendezett szakmai napnak. 

A programon sor került az ágazati alapvizsga szakképzési centrum szintű eredményeinek áttekintésére, elemzésére, amelynek alapján lehetőség nyílt a téma kapcsán felvetett kérdések, dilemmák, gondolatok megbeszélésére. A technikumi érettségi vizsga megszervezésére felkészítő előadás praktikus, jól hasznosítható információkkal szolgált a jelen lévő szakemberek számára. A szakmai napon szerepet kapott a digitális szakképzési tananyagtár lehetőségeinek, valamint a projektfeladatok jógyakorlatainak bemutatása, és a projektszemléletű oktatás különböző megközelítési módjainak szemléltetése. 

 

Forrás: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Technikai módosítások a képzési és kimeneti követelményekben borítókép
Technikai módosítások a képzési és kimeneti követelményekben

12 darab szakma módosított KKK-ja elérhető honlapunkon

# Tájékoztatók
Módosítások a képzési és kimeneti követelményekben borítókép
Módosítások a képzési és kimeneti követelményekben

A képzési és kimeneti követelményekben történt módosítások nem érdemi jellegű vagy a tanulókra, képzésben részt vevőkre kedvezőbb változásokat jelentenek, így a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 11.§ (4) bekezdése alapján a folyamatban lévő képzésekre is alkalmazandók. A módosítások 2023. november 21-től hatályosak.

# Tájékoztatók
2023 World Robot Olympiad Világdöntő Panama – TOP20-ban a magyar csapatok borítókép
2023 World Robot Olympiad Világdöntő Panama – TOP20-ban a magyar csapatok

Lezárult a 2023-as World Robot Olympiad Világdöntő. A Panamai Köztársaságban megrendezett nemzetközi eseményen a robotika verseny legjobbjai, több mint 400 csapat mérettette meg magát, Közép-Amerika legdélibb államában. Hazánkat 5 csapat képviselte idén, három korosztályban és három kategóriában.

# Tájékoztatók