Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Felhívások

  1/25/2022


  3 perc olvasási idő


  Címkék

  diák
  verseny
  jelentkezés
  tájékoztató

Közgazdasági Diákolimpia 2022

Január végéig lehet jelentkezni a rangos versenyre

A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel – a cseh INEV-vel, a Magyar Nemzeti Bankkal, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Pénzmúzeummal, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Budapest Institute of Banking Zrt.-vel – a 2021–2022-es tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezését várják az ország minden pontjáról.

A 2016-ban Csehországból indult verseny célja a pénzügyi-közgazdasági ismeretterjesztés mellett, hogy megtalálja a jövő tehetséges közgazdászait, és támogassa szakmai fejlődésüket. A verseny során a diákoknak olyan szakértőkkel van lehetőségük megismerkedni, akik inspirálni és támogatni tudják a pályafutásukat a későbbiekben. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a döntős versenyzőket.

A verseny 2022. február 14. és 18. között egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március második felében pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat a legjobbak – a járványhelyzet függvényében Budapesten, vagy online formában. Az országos döntő legeredményesebb diákjai várhatóan 2022 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg többek között cseh, lengyel, szlovák, görög, kínai, vietnámi társaikkal.

Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai értékes nyereményekkel gazdagodnak. Azok a diákok pedig, akik gazdaságtudományok képzési területre jelentkeznek, a hatályos szabályozás értelmében a Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjén elért 1–3. helyezésért a felsőoktatási felvételin 30 többletpontra jogosultak.

A versenyről további információk a program honlapján olvashatók.

A jelentkezési határidő 2022. január 31.

Forrás: www.kozgazdasagiolimpia.hu 

Képillusztráció: Pénzmúzeum


Érdekes lehet számodra

Nagy érdeklődés övezi az innovációs versenyt borítókép
Nagy érdeklődés övezi az innovációs versenyt

Rekord számú pályázat érkezett a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára

# Tájékoztatók
A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából borítókép
A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából

A Cedefop korai iskolaelhagyás elleni tevékenysége az Európai Unió Európai Oktatási Térségre vonatkozó megújított stratégiájának középpontjában áll (2021-2030).

# Tájékoztatók
Innováció az Én szakmámban! borítókép
Innováció az Én szakmámban!

Szakmákat népszerűsítő videópályázat indul tanulók számára

# Tájékoztatók