Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/4/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Élmény és tapasztalás a műszaki szakképzésben

Műszaki ágazatokban oktatók szakmai találkozója

Nagy érdeklődés mellett, közel 200 szakember részvételével tartotta meg az IKK Zrt. a műszaki ágazatokban oktató szakemberek számára szervezett szakmai napjait, debreceni és budapesti helyszíneken.  

A szakmai programon olyan fontos témákról volt szó, mint a projektvizsgára való felkészítés, a portfólió dokumentumok összeállítása, a digitális tananyagok használata, és a felnőttképzés jó gyakorlatai. A szakmai találkozó lehetőséget adott a területet érintő aktuális szakmai információk átadására, megvitatására és az elmúlt tanév tapasztalatainak összegzésére is.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a mai fiatalok számára különösen fontos az élmény és tapasztalás a képzés során, amelyet a projektpedagógia módszerének tudatos alkalmazásával meg lehet valósítani. 

A szakmai fórum annak a programsorozatnak a része, amelyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. 

 


Érdekes lehet számodra

Mikrotanúsítványok és Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) rendszere - Szakmai konferencia - 2023.10.04. borítókép
Mikrotanúsítványok és Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) rendszere - Szakmai konferencia - 2023.10.04.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Felnőttképzési Főosztálya „Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) és az Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) hazai helyzete” című szakmai konferenciát szervez 2023.október 4-én.

# Tájékoztatók
Szakképzési és Felnőttképzési Pályakövetési Rendszer fejlesztése Magyarországon borítókép
Szakképzési és Felnőttképzési Pályakövetési Rendszer fejlesztése Magyarországon

Az Európai Tanács 2017-es Ajánlásának megfelelően Magyarországon kialakításra került a szakképzés és felnőttképzés pályakövetési rendszere. A pályakövetési rendszerről szóló cikk megjelent a Cedefop oldalán is.

# Tájékoztatók
Elindult a 2023/2024-es szakképzési tanév borítókép
Elindult a 2023/2024-es szakképzési tanév

Csák János: a tanárok kezében van a magyar jövő

# Tájékoztatók