Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/3/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

A Magyarország versenyképességi stratégiája 2024-2030 című dokumentum az élelmiszeripart a hat kiemelt ágazat közé sorolja és kiemeli, hogy a járműipar után a második legnagyobb foglalkoztató ágazat az iparban. Az élelmiszeripar jövője Magyarországon az innováció, a digitalizáció és a fenntarthatóság irányába mutat. A változások lehetőséget teremtenek a hatékonyabb és biztonságosabb élelmiszerellátásra. Az oktatók és a gyakorlati szakemberek szerepe kiemelkedő ebben a folyamatban, hiszen az új kihívásoknak megfelelni tudó szakképzett munkatársak az ő kezeik közül kerülnek ki és fontos, hogy az innováció ne csak a termékfejlesztésekben jelenjen meg, hanem a munkaerőben is.

Kaposváron az élelmiszeripar ágazatban oktató 43 szakember találkozott a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző intézményében, hogy szakmai nap keretében megvitassák az ágazati oktatást érintő legaktuálisabb kérdéseket. A szakmai fórum része az IKK Zrt. által szervezett programsorozatnak, amely a szakmai oktatás módszertani megújítását támogatja.  

A szakmai nap délelőtti részében a résztvevők plenáris előadások keretében kaptak hasznos ismereteket, információkat majd laborgyakorlatok keretében jó gyakorlatok kerültek bemutatásra. A kötetlen szakmai beszélgetést követően három nagy élelmiszeripari üzemben - KOMETA 99 Zrt., a FINO FOOD Kft. és a Magyar Cukor Zrt. – tehettek látogatást a résztvevők. Az üzemek látogatása értékes lehetőséget nyújtott a szakemberek számára tudásuk frissítésére, az oktatásuk hatékonyságának javítására, az ipari kapcsolatok erősítésére, a szakmai fejlődésükre. 

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.

 


Érdekes lehet számodra

Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben borítókép
Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben

Rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban és elindultak a szakmai vizsgák is a szakképző intézményekben.

# Tájékoztatók
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben borítókép
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

# Tájékoztatók
Újabb kiemelt projektek indultak  borítókép
Újabb kiemelt projektek indultak

A 2021-27 Széchenyi Terv Plusz programon belül a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz keretében 2024-ben további 4 új kiemelt projekt indult a digitális kompetenciafejlesztés, a munkaerőpiaci esélyek javítása, az egész életen át tartó tanulás, a társadalmi mobilitás és integráció lehetőségeinek bővítésére.

# Projektek