Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/26/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Vegyipar ágazati szakmai napot tartott az IKK

„A tanulók szerezzenek pozitív élményeket, aktívan dolgozzanak a laboratóriumban”

A hazai GDP 2,23%-át adó vegyipar számára mindössze 22 szakképző intézmény biztosítja a középfokú vegyipari szakember utánpótlását. Ezen intézmények 45 szakembere vett részt a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében szervezett szakmai napon. Az eseményre a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítású Nyelvű Technikumban került sor. 

A program első felében aktuális változásokról hallhattak a résztvevők, és az ágazati alapvizsgára való felkészítési megoldásokkal, tapasztalatokkal bővíthették a tudásukat. Ezt követően az iskolai laboratóriumban ismerhettek meg jó gyakorlatokat, majd a Xellia Gyógyszervegyészeti Kft. központi laboratóriumában a biotechnológia szakmai oktatásához kaptak hasznos információkat. 

A szakmai fórum a tudásmegosztáson kívül jó lehetőséget nyújtott a Vegyipar ágazat oktatási szereplőinek találkozására, valamint hálózatépítésre. Az előadások szüneteiben, az iskolai laboratórium és a külső céglátogatás során szorosabbá válhattak a személyes kapcsolatok, melyek tovább erősíthetik az együtt gondolkodást, a szakmai fejlődést. 

A következő szakmai napnak tervezetten a Debreceni SZC Vegyipari Technikum ad otthont. 

 

Forrás: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Készségek Európai Éve - European Year of skills  borítókép
Készségek Európai Éve - European Year of skills

Az Európa Unió Tanácsának soros magyar elnökségi programja keretében, a Nemzeti Fejlesztési Központ Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Főigazgatósága 2024. szeptember 25-26. között rendezte meg a Készségek Európai Évének konferenciáját Budapesten.

# Tájékoztatók
Tanév rendje borítókép
Tanév rendje

Megjelent a 2024/2025-ös szakképzési tanév rendje

# Tájékoztatók
Új államtitkár felel a szakképzésért borítókép
Új államtitkár felel a szakképzésért

Varga-Bajusz Veronika július elsejétől tölti be a posztot.

# Tájékoztatók