Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/11/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Újraalakult a Szakképzési Innovációs Tanács

Negyvenhárom taggal és két állandó meghívottal folytatja munkáját a szakképzés országos stratégiai kérdéseinek érdekegyeztető fóruma.

A Szakképzési Innovációs Tanács 2018-ban azzal a céllal jött létre, hogy a kormányzat és a szakképzésben érintett szervezetek, valamint gazdasági szereplők együttműködjenek a jövőbeli fejlesztési irányok meghatározásában. Az akkor megkezdődött közös munka eredményeként született meg a Szakképzés 4.0 stratégia, valamint az annak végrehajtását szolgáló új szakképzési jogszabályok. A 2019-ben elfogadott szakképzési törvénnyel a Tanács szerepe jogszabályban is megerősítésre került.

A testület alakulása óta közel 20 plenáris ülést tartott, és több mint 10, egy-egy konkrét fejlesztési témára fókuszáló munkacsoportot hozott létre.

Az újraalakult Tanácsban továbbra is minden szakképzésben érdekelt fél (kormányzati szervek, intézményfenntartók, egyetemek, kamarák, szakmai és érdekképviseleti szervezetek, vállalatok) képviselteti magát. A tagok megbízatása három évre szól.

A Szakképzési Innovációs Tanács tagjainak listája itt olvasható.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben borítókép
Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben

Rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban és elindultak a szakmai vizsgák is a szakképző intézményekben.

# Tájékoztatók
Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon  borítókép
Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon

Április 30-án a Szolnoki SZC Pálfy – Vízügyi Technikum adott otthont a harmadik vegyipar ágazati szakmai napnak, mely annak a programsorozatnak a része melyet a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében szervez az IKK Zrt.

# Tájékoztatók
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek borítókép
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek

A Modern Iskola oktatási szakportál áprilisban indult sorozatának célja az, hogy az olvasók betekintést nyerjenek az oktatás különböző színterein dolgozó kollégák munkájába.

# Tájékoztatók