Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Felnőttképzés

  1/12/2021


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  szakma
  oktatás
  képzés

Újabb 202 programkövetelményt vett nyilvántartásba az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Mostantól 24 képzési területen indíthatók felnőttek számára átképzések, vagy továbbtanulási lehetőségeket kínáló szakmai képzések

Ezzel összesen 363-ra bővült a jóváhagyott programkövetelménnyel rendelkező szakképesítések száma. Ebben a körben jelennek meg a korábbi OKJ-ban szerepeltetett egyes szakképesítés-ráépülések mellett egyéb, rövidebb ciklusú, illetve speciális tartalmú képzések is.

Az iskolai rendszerben megvalósuló szakmai oktatás és a piaci alapon is szervezhető szakmai képzés egymásra épülő rendszere így biztosítja az egész életén át tartó tanulás lehetőségét bárki számára. Míg a Szakmajegyzék alapján zajló szakmai oktatás a stabil, széles alapokat nyújtja, addig a szakmai képzések a gyors, rugalmas válaszok lehetőségét teremtik meg a változó munkaerőpiaci igényekre.

A benyújtott programkövetelményeket a nyilvántartásba vételi eljárás során az ágazati készségtanácsok is véleményezik. Így biztosítható, hogy a szakmai képzések valóban a gazdaság aktuális elvárásaihoz igazodjanak, és a képzésben részt vevők korszerű szakmai ismereteket és készségeket sajátítsanak el. 

A képzést folytató intézményeknek a programkövetelmények alapján kell kidolgozniuk saját képzési programjukat.

A programkövetelmények folyamatosan bővülő köre honlapunkon itt tekinthető meg.

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

November 9-11. között került sor a ReferNet éves plenáris ülésére Thesszalonikiben borítókép
November 9-11. között került sor a ReferNet éves plenáris ülésére Thesszalonikiben

A Cedefop (Európai Szakképzésfejlesztési Központ) által működtetett ReferNet azon intézmények hálózata, amelyek információt nyújtanak a nemzeti szakképzési rendszerekről és szakpolitikákról. A projekt november 9-én Thesszalonikiben ünnepelte 20 éves működését, amelyet az éves plenáris ülés követett november 10-11-én.

# Tájékoztatók
Kerülj képbe! - Év felfedezettje pályázat borítókép
Kerülj képbe! - Év felfedezettje pályázat

2023. január 20-ig pályázhatnak a kreatívipar iránt érdeklődő diákok

# Tájékoztatók
Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével borítókép
Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével

A váci Piarista Kilátó Központ adott helyszínt annak az országos logisztikai versenynek, ahol szakképzésben tanuló diákok mérhették össze játékos formában tudásukat. A döntőbe nyolc régió 24 középiskolás diákja jutott, a győztes egy budapesti intézmény tanulója lett.

# Tájékoztatók