Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    6/17/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Új Cedefop podcast: Mit érnek a mikro-tanúsítványok?

A Cedefop Skillset and match podcastjának 6. epizódjából megismerheti a mikro-tanúsítványokkal kapcsolatos fő kihívásokat az ún. ikerátmenet – zöld és digitális átmenet - tükrében, amely az oktatási közösségben és az európai politikai döntéshozók körében is hevesen vitatott téma.

Az Európát sújtó közelmúltbeli válságok felgyorsították többek között a digitális és zöld átállást, előtérbe helyezve a mikro-tanúsítványokat mint lehetséges választ a munkaerő-piaci igényekre. A podcastban Loukas Zahilas és Anastasia Pouliou, a Cedefop munkatársai vitatják meg a mikro-tanúsítványokhoz kapcsolódóan az akkreditáció, a validáció és a hordozhatóság kérdéseit, nehézségeit és jövőbeli perspektíváit. 

 

A Cedefop podcast sorozatai körüljárják a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és a munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket és elemzéseket.

A podcast sorozat rendszeresen szólaltat meg szakképzési szakértőket, politikai döntéshozókat, szociális partnereket, valamint tanulókat, új megvilágításba helyezve a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos témákat, az előttünk álló kihívásokat és azok kezelésének módjait.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: Cedefop

Kép forrásának megjelölése: Cedefop


Érdekes lehet számodra

MoneySim borítókép
MoneySim

Pénzügyi szimulációs játék a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztésére

# Felhívások
Orbán: a munkának és a szakmunkának van jövője borítókép
Orbán: a munkának és a szakmunkának van jövője

Megnyílt a XV. Szakma Sztár Feszt

# Tájékoztatók
Az IKK is jelen volt a 2022-es Szakma Sztár Fesztiválon borítókép
Az IKK is jelen volt a 2022-es Szakma Sztár Fesztiválon

A 15. Szakma Sztár Fesztivál 2022. április 25-27. között, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ három pavilonjában került megrendezésre, 500 szervezet és 840 közreműködő részvételével.

# Tájékoztatók