Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    11/17/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Új ágazattal egészült ki szakmai programsorozatunk

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK

2023. november 14-én az élelmiszeripar ágazatban tanító szakemberek a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában találkoztak, hogy az ágazatukat érintő legaktuálisabb témákban információkat kapjanak és megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. 

A szakmai fórum annak a programsorozatnak a része, amelyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében.

A résztvevők által hiánypótlónak minősített szakmai program iránt nagy volt az érdeklődés, 38 intézmény 65 szakembere vett részt az eseményen. 

A szakmai nap témáinak többsége az élelmiszeripari oktatásban használható digitális felületek alkalmazási lehetőségeinek bemutatása köré csoportosultak. A résztvevők az oktatásban jól felhasználható digitális tananyagtár lehetőségeinek kedvcsináló, gyakorlatias bemutatását nagy érdeklődéssel fogadták.  A játékos tanulás eszközeinek interaktív bemutatása, kipróbálása jól demonstrálta a gamifikáció motivációs szerepét is. A tehetséggondozás, a szakmai versenyekre való felkészítés talán az egyik legösztönzőbb része a szakképzésben végzett munkának. A program résztvevői betekintést kaphattak a gdanski Euroskills verseny élményeiről, a magyar csapat, köztük az Élelmiszeripar ágazatot képviselő versenyző sikeréről. További információk a magyar csapatok gdanski eredményeiről itt olvashatóak.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Kiemelt projektek indultak borítókép
Kiemelt projektek indultak

Kiemelt projektek indultak a digitális kompetenciák, az oktatási, képzési rendszerek színvonalának fejlesztése, valamint a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

# Projektek
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny borítókép
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny

Asztalosipari szerelő és Bolti előkészítő részszakmában szakmai versenyt szerveztek

# Rendezvények
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások