Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/22/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

Nagy érdeklődés övezte a Sport ágazatban szakmai oktatást folytató szakképző intézmények vezetői, oktatói számára szervezett első szakmai napot. Az esemény annak a szakmai műhelyprogram sorozatnak a része, melyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. A rendezvény szakmai szekcióin 42 intézmény 108 szakembere vett részt, és a diákok számára szervezett projektfoglalkozáson 60 érdeklődő, lelkes diák volt jelen. 

A mozgás egészségmegőrző szerepéről Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős államtitkár tartott előadást, a fitness lehetőségeiről Dr. Zopcsák László, az edzői életpályáról Dr. Baji Balázs a Nemzeti Sportügynökség képviseletében, a korszerű tananyagtartalmak létrehozásáról Dr. Bognár József az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemről.

Bemutatásra került a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum által kidolgozott pilot program, melynek keretében szakmai gyakorlatként a végzős fitness-wellness instruktor tanulók bekapcsolódnak a szakképzési centrum technikumainak testnevelésóráiba.  

A plenáris ülést szekciókra bontott megbeszélés követte, melynek témái között szerepeltek a szakmai gyakorlatok, a duális képzés, és az ágazati alap- és a szakmai vizsga tartalma és lebonyolítása. Szó esett arról is, hogy az egyes intézmények milyen szempontok szerint összeállított tananyagokkal valósítják meg a képzési és kimeneti követelményekben előírtakat, hogyan tudják kezelni a sportágak egyre szélesebb skáláját, milyen módszertani megoldásokkal sajátíttatják el a fitness-wellness instruktor szakma gyakorlati tartalmait. 

Külön szekcióba kerültek a tanácskozásra érkező tanulók, akik csoportokba rendeződve megterveztek és megalkottak több gimnasztikára épülő feladatot, melyet meg is valósítottak és videón rögzítettek. 

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók
 Jó gyakorlatok a szakképzésben  borítókép
Jó gyakorlatok a szakképzésben

Webináriumsorozatunk következő része

# Tájékoztatók
Élni a lehetőséggel  borítókép
Élni a lehetőséggel

Oktatás ágazati szakmai napot tartott az IKK

# Tájékoztatók