Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Koronavírus

  12/28/2020


  5 perc olvasási idő


  Címkék

  járvány
  tájékoztató

Tájékoztató a szakképző intézményekben oktatók január 2-3-i teszteléséről

A szakképző intézményekben dolgozó oktatók tesztelése januárban folytatódik. Annak érdekében, hogy az intézményekben a jelenlétet igénylő szakmai gyakorlati oktatásban résztvevő oktatók egészségesen kezdhessék meg munkájukat a téli szünetet követően, 2021. január 2-3-án, szombaton és vasárnap 7:00 és 19:00 óra között térítésmentesen lesz lehetőség tesztelésre.

A tesztelésre az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a megyei (fővárosi) kormányhivatalok statikus mintavételi pontjain, illetve mintavételi buszain kerül sor. A tesztelési pontok (mintavételi helyszínek) megyénként rendezett címe itt érhető el.

A tesztelésben való részvétel önkéntes, elsősorban azoknak javasoljuk, akik potenciális tüneteket észlelnek magukon, illetve a szünet ideje alatti személyes kontaktusok miatt szeretnének megbizonyosodni arról, hogy nem fertőzöttek. A gyorsteszt eredményét a helyszínen rövid időn belül kiértékelik a szakemberek.

Kérjük, hogy azon oktatók, akiknek az eredménye pozitív lesz, haladéktalanul jelezzék ezt háziorvosuknak és az intézmény vezetőjének.

Az oktatók számára előzetes regisztrációt biztosítanak a https://pedszures.kh.gov.hu/appointment/hu/account/login elérhető előregisztrációs felületen. 

A linkre kattintva először új felhasználóként kell regisztrálni, amihez szükség van az oktatási azonosító számra. A regisztráció után egy automatikus e-mail érkezik a regisztrációkor megadott e-mail címre, és az abban lévő linkre kattintva lehet véglegesíteni a regisztrációt. Ezután lehet új időpontot foglalni a felső menüsorban az „Új foglalás" gomb segítségével. A gombra kattintva a képernyő közepén megjelenő "Pedagógus tesztelés 2021. január 2-3." részre kell kattintani, majd a megjelenő helyszínek közül ki kell választani egyet. Ezt követően jelenik meg az „időpontot foglalok" gomb, amivel kiválasztható a dátum és az időpont. Az időpont kiválasztása után az „időpontfoglalás" gombra kattintva lehet véglegesíteni a kiválasztott időpontot, amiről visszaigazoló e-mail érkezik. 

A felület használatának részletes felhasználói tájékoztatója az alábbi linken érhető el: https://pedszures.kh.gov.hu/appointment/uploads/FelhasznaloiTajekoztato.pdf 

Kérjük, az itt megadott és az informatikai rendszer által visszaigazolt időpont előtt 10 perccel jelenjenek meg a helyszínen! Az előregisztrációs felület 2020. december 30., szerda 12:00 óráig érhető el.

Kérjük, ha egy intézményből többen is részt kívánnak venni a tesztelésben, akkor minden részt venni szándékozó személy foglaljon külön időpontot magának, és közlekedésüket a foglalt időpontokhoz igazítva szervezzék meg!

Azok az oktatók, akik előzetesen nem regisztráltak, de a regisztrációs felület lezárása után jelentkeznek náluk koronavírus fertőzésre utaló tünetek, kérjük, keressék meg a háziorvosukat, akinek lehetősége van az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerben időpontot foglalni számukra a tesztelésre.

A teszteléshez szükséges egy adatlap kitöltése. Amennyiben lehetősége van rá, kérjük, előre töltse ki és kinyomtatva, aláírva két példányban vigye magával az adatlapot, ezzel is elősegítve a tesztelés minél gyorsabb lebonyolítását.

Az adatlap innen tölthető le.

Köszönjük, hogy együttműködésével elősegíti intézménye biztonságos működését!

ITM Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkárság

 

Hírforrás: IKK

Képillusztráció: ShutterStock


Érdekes lehet számodra

Technikumi rangsor 2023 borítókép
Technikumi rangsor 2023

Ezek a legjobb technikumok az országban

# Tájékoztatók
Ismét ülésezett a SZIT borítókép
Ismét ülésezett a SZIT

Újabb, a szakképzést érintő stratégiai kérdésekről egyeztetett a Szakképzési Innovációs Tanács (SZIT) 2023. február 2-án, Budapesten.

# Tájékoztatók
Himnusz 200 borítókép
Himnusz 200

A Himnusz közös szavalására hívja a magyar embereket január 22-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium

# Tájékoztatók