Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Iskolai kezdeményezések

    5/16/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok

Az országban egyedülálló módon a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum diákjai létrehozták az iskola első startup vállalkozását

Az intézmény 140. évfordulója alkalmából a Schoozy Agency közreműködésével indították el jelenlegi és volt diákok a CsányStore-t. 

Az üzleti modell, ami alapján a projekt megvalósult az IKK és a KTI által megvalósított GINOP-6.2.6 „Modellvállalat 2022/23” verseny keretein belül került részletesen kidolgozásra. A versenyre a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum GAZDÁSZOK csapata a CsányStore vállalkozás koncepciójával jelentkezett és ötletükkel az országos döntőbe jutottak, továbbá lehetőséget kaptak arra, hogy valós vállalkozásuk létrehozásához üzleti befektetőktől pénzügyi tőkét és szakmai támogatást kapjanak. 

A koncepció egy inspiráló, saját márkás webáruház elindítása volt, melynek célja a Csányos diákok közösségépítése, márkahűségre tanítása, szorosan kapcsolódva az iskola 140 éves múltjához. Az ötleten tovább dolgozva mára már valós vállalkozást működtetnek a versenyzők. 

A Schoozy Agency-vel kialakított együttműködés eredményeként az iskola arculata teljesen megújult, így méltón képviseli az elmúlt 140 évet, tükrözi az intézmény célját, egy modern és innovatív oktatási környezet létrehozását. A jövőben szeretnék megszólítani azokat az intézményeket, ahol a diákok, a vezetőség és az oktatói testület is szeretné a mindennapjaikat színesebbé tenni az ötletük által.

A CsányStore ide kattintva érhető el.

 

 

Forrás: Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

Kép: KTI/Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


Érdekes lehet számodra

Megkezdődött a Szakma Sztár borítókép
Megkezdődött a Szakma Sztár

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

# Rendezvények
Iskolafelújítások Zuglóban borítókép
Iskolafelújítások Zuglóban

Pölöskei Gáborné: a 21. századi szakképzőintézmény-fejlesztési program a minőségi oktatást segíti

# Fejlesztések
Fejlesztések Békéscsabán borítókép
Fejlesztések Békéscsabán

A Légi és Gépipari Képzőközpont 1,7 milliárd forintból újulhat meg

# Fejlesztések