Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    7/21/2021


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    diák
    verseny
    díj

Robotolimpia

Díjazták a World Robot Olympiad (WRO) magyarországi döntőjének legjobbjait

Kitűnően oldották meg feladataikat a World Robot Olympiad (WRO) verseny résztvevői - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára a 2021-es WRO online nemzeti döntőjének díjátadóján, ahol 22 csapat vehetett át elismerést.

 

Pölöskei Gáborné elmondta: a verseny lehetőséget adott arra, hogy a természettudományos, technológiai, műszaki és matematikai szakmák iránt érdeklődők a gyakorlatban is felmérhessék és megmutathassák tehetségüket.

 

A helyettes államtitkár szerint a WRO azt a felismerést tükrözi, hogy a 4. ipari forradalom időszakában innovatív és kreatív gondolkodással kell "a minket körülvevő kihívásokat kezelni".  

 

Pölöskei Gáborné úgy vélte, most, amikor a felkészültséget a tudás hasznosítása jelenti, fontos, hogy a csapatok felkészítésében az oktatók sikeresen alkalmazták a projekt szemléletű oktatást: az elméleti tudást nem elmesélve, hanem a gyakorlatban átültetve adták át a diákoknak. A jövő képzése is erről szól - mutatott rá a helyettes államtitkár.

 

Pölöskei Gáborné a rendezvényen sok sikert kívánt azoknak a csapatoknak, akik a novemberi világdöntőn Magyarországot képviselik majd.

 

A 2021-es WRO Magyarország nemzeti döntőjének díjátadóján, az online versenyen részt vett több mint 60 csapatból 22 kapott elismerést; a díjazottak közül 4 csapat képviseli majd Magyarországot a novemberi világdöntőn, amelyet szintén online rendeznek.

 

Forrás: MTI

Képillusztráció: ShutterStock


Érdekes lehet számodra

Béremelés borítókép
Béremelés

Hamarosan érkeznek az emelt bérek a szakképzésben is

# Tájékoztatók
Miniszteri elismerés borítókép
Miniszteri elismerés

A nemzeti ünnep alkalmával elismerésben részesültek a szakképzésben dolgozók

# Tájékoztatók
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése borítókép
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

A Belügyminisztérium kezdeményezésére és támogatásával, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával, 2024. április 8-12. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét az oktatási intézményekben.

# Felhívások