Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/6/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Programkövetelmények benyújtása

Megváltozott számlaszám

Az egyes kormányalakítással összefüggő, a kultúráért és innovációért felelős miniszter feladat- és hatáskörébe tartozó miniszteri rendeletek módosításáról szóló 1/2022. (IX.1.) KIM rendelet módosította a programkövetelménnyé nyilvánítással összefüggésben fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 7/2022. (III.11.) ITM rendelet 2. §-át. 

Az igazgatási szolgáltatási díjat 2022. szeptember 2-től – a hivatalból indult eljárás kivételével – a szakképzésért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) által vezetett minisztériumnak mint eljáró hatóságnak a Magyar Államkincstárnál vezetett KIM Igazgatás 10032000-01425190-00000000 számú előirányzat-felhasználási keretszámlájára átutalással kell megfizetni vagy – a technikai feltételek megléte esetén – az elektronikus fizetési és elszámolási rendszeren keresztül történő fizetéssel az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló kormányrendelet szerint teljesíteni. A fizetési megbízás közlemény rovatában fel kell tüntetni a hatósági eljárás megjelölését és a kapcsolódó szakmai képzés megnevezését. A miniszter túlfizetés esetén az igazgatási szolgáltatási díjtöbbletet hivatalból, annak észlelésétől számított tizenöt napon belül visszatéríti, ha a kérelem és a befizetést igazoló iratok alapján megállapítható, hogy a kérelmező az e rendeletben meghatározott mértéket meghaladó összegű igazgatási szolgáltatási díjat fizetett.

 

Képforrás: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

TOP 10 budapesti technikum borítókép
TOP 10 budapesti technikum

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 legjobb intézményeinek budapesti listája

# Tájékoztatók
Online is elérhetőek az IKK kiadványai borítókép
Online is elérhetőek az IKK kiadványai

Segítünk, hogy átlásd a szakképzés lehetőségeit

# Tájékoztatók
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése borítókép
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

A Belügyminisztérium kezdeményezésére és támogatásával, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával, 2024. április 8-12. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét az oktatási intézményekben.

# Felhívások