Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/14/2020


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    online
    tájékoztató
    átalakítás
    bér

Online munkaértekezletet tart a szakképzésért felelős helyettes államtitkár a szakképzési centrumok vezetőinek

A járványhelyzetre tekintettel Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár online munkaértekezleteken segíti a szakképzési centrumok felkészülését a következő tanévre.

A helyettes államtitkár országjáró körútja keretében március közepéig megyénként tájékoztató értekezletet tartott a szakképző intézmények igazgatói részére. Az országjárás elsődleges célja az új szakképzési törvény és végrehajtási rendeletének ismertetése és a szakképzés új rendszerének bevezetésére való felkészítés volt. Azoknak a szakképzési centrumok vezetői részére, amelyekben a kialakult járványhelyzet miatt a személyes egyeztetésre nem kerülhetett sor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium online értekezletet szervez, amelyeken igazgatók tájékoztatást kapnak a szeptemberi tanévkezdésre való felkészüléshez. Az egyeztetés a legfontosabb témák ismertetése mellett lehetőséget biztosít az igazgatóknak, hogy feltegyék kérdéseiket a változásokkal kapcsolatban.

Az ITM emellett útmutatókkal segíti a szakképző intézmények munkáját. A honlapunkra feltöltött heti óraterv mintát a szakképző intézmények az oktatási programjuk elkészítéséhez, a tantárgyfelosztáshoz és az órarendek helyi szintű létrehozásához használhatják fel. Elérhetővé vált továbbá az oktatók teljesítményértékeléséhez készített módszertani javaslat, amely az új értékelési rendszer kialakításához nyújt segítséget.

Kép: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Miniszteri elismerés borítókép
Miniszteri elismerés

A nemzeti ünnep alkalmával elismerésben részesültek a szakképzésben dolgozók

# Tájékoztatók
Magyar siker a robotikai világversenyen borítókép
Magyar siker a robotikai világversenyen

Nyíregyházi diákok dobogós helyezést értek el egy tajvani robotika versenyen

# Tájékoztatók
Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók