Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    8/29/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Oktatás ágazati tanév indító szakmai nap

A személyiségük a legfontosabb munkaeszközük

A rekkenő hőség ellenére nagy érdeklődés övezte az Oktatás ágazatban szakmai oktatást folytató szakképző intézmények szakemberei számára megtartott programot, ahova 51 intézmény 81 szakembere érkezett az ország minden részéből. 

A rendezvény annak a szakmai műhelyprogram sorozatnak a része, melyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. 

A résztvevők információkat kaptak az ágazatukat érintő jogszabályváltozásokról és a tanévindítást segítő aktualitásokról. 

A szakmai nap a Pedagógiai gyakorlat és a Gondozás és egészségnevelés tantárgy oktatásához részletes útmutatást, projekt ötleteket, módszertani javaslatokat, a Játékos személyiségfejlesztéshez módszertani segédletet nyújtott a résztvevőknek. 

A mesepedagógiai módszerről szóló nagyon színes, sok praktikus ismeretre is kitérő előadás kapcsán a szakemberek átélhették azt az élményt, melyet a módszer alkalmazásával nyújthatnak a tanulóknak, miközben szociális, morális kompetenciákat fejlesztenek. 

Útravalóként a záró előadás az oktatási szakasszisztens képzés első évében oktatott, elsősorban készségfejlesztő tantárgyak tapasztalataira építve nyújtott módszertani segítséget a jelen lévő szakemberek jövőbeni munkájához. 

 

Forrás: IKK


Érdekes lehet számodra

Tovább emelkedik a szakképzésben dolgozók bére borítókép
Tovább emelkedik a szakképzésben dolgozók bére

A 2023. évi kétlépcsős bérfejlesztést követően a 2024. évben is tovább emelkedik a szakképzésben dolgozók bére.

# Tájékoztatók
Apáczai ösztöndíj pályázat 2024. január 11-től borítókép
Apáczai ösztöndíj pályázat 2024. január 11-től

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a GINOP Plusz-5.3.1-23-2023-00001 kiemelt projekt keretében ismét meghirdeti az „Apáczai ösztöndíjprogram” pályázatát a 2023/2024. tanév II. félévére.

# Tájékoztatók
Béremelés borítókép
Béremelés

Hamarosan érkeznek az emelt bérek a szakképzésben is

# Tájékoztatók