Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/30/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

Közzétételre került 10 ágazathoz tartozó 26 db szakma Képzési és Kimeneti Követelményének (továbbiakban: KKK) módosítása, amelyek a változással érintett legalacsonyabb iskolai évfolyamtól kezdve felmenő rendszerben a tanév első napjával kerülnek bevezetésre. 

20 db szakma esetében az aktuális módosítások a szakirányú oktatáshoz kapcsolódnak, így a módosított Képzési és Kimeneti Követelmények a 2024/2025. tanév első napjától alkalmazandóak.

A Kreatív ágazat vizuális alágazat szakmái (6 db) esetében az ágazati alapvizsgát érinti a módosítás, így a 2025/2026. tanév első napjától alkalmazandóak a dokumentumok.

Fentieken kívül 9 db (hosszabb – 6 illetve 4 éves – képzési idejű) szakma Képzési és Kimeneti Követelményében a közzététel napjával módosult a felnőttképzési jogviszonyban ágazati alapoktatásra fordítandó foglalkozásszám a szakmai oktatás foglalkozásszámának 1/6-ára.

A főbb változásokról ágazatonként összefoglalók készültek, a KKK-k utóbbi időszakban történt módosításainak áttekintését segítendő. Az összefoglaló anyagok itt elérhetőek.

 

Forrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

 Jó gyakorlatok a szakképzésben  borítókép
Jó gyakorlatok a szakképzésben

Webináriumsorozatunk következő része

# Tájékoztatók
Megkezdődött a Szakma Sztár borítókép
Megkezdődött a Szakma Sztár

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

# Rendezvények
Újabb kiemelt projektek indultak  borítókép
Újabb kiemelt projektek indultak

A 2021-27 Széchenyi Terv Plusz programon belül a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz keretében 2024-ben további 4 új kiemelt projekt indult a digitális kompetenciafejlesztés, a munkaerőpiaci esélyek javítása, az egész életen át tartó tanulás, a társadalmi mobilitás és integráció lehetőségeinek bővítésére.

# Projektek