Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    2/7/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

„Modellvállalat” szimulációs verseny

Technikumokba járó tanulók munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő versenyt szervezett a KTI

A KTI Közlekedéstudományi Intézet által szervezett verseny lehetőséget ad arra, hogy a szakképzéshez kapcsolódó elméleti ismeretek megszerzése mellett, valós munkahelyi helyzetek modellezésével, vagy önálló vállalkozás tervezésével és megvalósításával szerezzenek tapasztalatot a résztvevő fiatalok. 

A „Modellvállalat” szimulációs versenyen a technikumi oktatásban tanuló 9-10-11. évfolyamos diákok 3 fős csapatai mérték össze tudásukat.

A diákok az első fordulóban olyan általános vállalkozási ismeretekben szerezhettek tudást, amelyek megalapozhatják leendő vállalkozói tevékenységüket. A második „Marketing” forduló a vállalkozás tervezésének lehetőségeit és veszélyeit helyezte fókuszba SWOT analízis segítségével. A májusi döntőn a 10 legjobb csapat vehet részt. 

A KTI Közlekedéstudományi Intézet weboldalán az első forduló eredménye itt, a második forduló eredménye itt érhető el. 

Forrás: KTI

Kép: KTI


Érdekes lehet számodra

Tanműhelyfejlesztés Egerben borítókép
Tanműhelyfejlesztés Egerben

Bemutatták az egri technikum alternatív járműhajtási oktatólaborját

# Tájékoztatók
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében borítókép
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

# Tájékoztatók
„Közös ügyünk az ápolás” borítókép
„Közös ügyünk az ápolás”

A Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum második alkalommal rendezi meg az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára, a „KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁPOLÁS” szakmai versenyét.

# Felhívások