Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felhívások

    3/2/2021


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    verseny
    díj
    online

Még a héten kitölthető a ZsetOn tesztsora

A versenyen két korosztály mérheti össze pénzügyi tudását

A verseny első három helyezettje értékes nyereményekben részesül. A két korosztály legjobbjai laptopokhoz, tabletekhez és mobiltelefonokhoz juthatnak.

A Pénzügyminisztérium által szervezett és a Diákhitel Központ Zrt., a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és a Magyar Államkincstár támogatásával megvalósuló versenyen idén két korosztály, az egyetemisták és a középiskolások versenyzői mérhetik össze pénzügyi tudásukat.

A középiskolások versenyében a 150 legjobban teljesítő diák jut a 2021. március 26-i középdöntőbe.

A versenyre regisztrálni és a tesztet kitölteni a Pénzügyminisztérium Okosan a pénzzel oldalán, vagy a verseny honlapján lehet. 

Az oldalon lehetőség van regisztráció nélküli gyakorlásra, így a versenyző már a végleges tesztsort biztos tudás birtokában töltheti ki (a regisztráció után kitöltött online teszt eredményével a diák már részt is vesz a versenyben!). A diákok a gyakorlás során a verseny 200 kérdésből álló feladatbankjából véletlenszerűen kapnak 16 kérdést. A kvíz felöleli az előző hat év PÉNZ7 témáit, így érkezhetnek kérdések a családi költségvetés, a befektetések, megtakarítások, hitelek, korszerű pénzkezelés, a biztosítások és pénzügyi biztonság, valamint a vállalkozási ismeretek témaköreiből, de érdemes felkészültnek lenni a pénzügyi rendszer szereplőivel kapcsolatban is.

Újdonság, hogy a verseny mellett a honlapon mától elérhető a ZsetOn beosztó zsebpénzkalkulátor, amelynek segítségével a diákok naprakészen nyilvántarthatják és kalkulálhatják bevételeiket és kiadásaikat

 

 


Érdekes lehet számodra

Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny borítókép
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny

Asztalosipari szerelő és Bolti előkészítő részszakmában szakmai versenyt szerveztek

# Rendezvények
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében borítókép
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

# Tájékoztatók
Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás borítókép
Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás

Közös szakmai napot tartott az IKK Zrt. és a Piarista Kilátó Központ

# Tájékoztatók