Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    12/14/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Második vegyipari szakmai nap

A Debreceni SZC Vegyipari Technikuma adott otthont a tanév második Vegyipar ágazati szakmai napjának.

Az eseményre az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek a Vegyipar ágazatban tanító oktatók, intézményvezetők. Az IKK által kezdeményezett esemény fórumot teremtett az ágazatban oktató kollégák számára a tudásmegosztásra, tapasztalatcserére, továbbá a területet érintő aktuális szakmai információk átadására. 

A Vegyipar ágazatban a szakember utánpótlás kérdése a magyar gazdaság szempontjából létfontosságú.  A vegyipar és a gyógyszeripar szakember igényének kielégítése pedig csak a tanulók sikeres szakmai vizsgái révén lehetséges. Ezért a szakmai napon az előadások és a gyakorlati bemutatók elsősorban a szakmai vizsgákkal kapcsolatos feladatokat és megoldandó kérdéseket járták körbe. 

A vizsgára való felkészüléshez hatékony segítséget nyújthat a KRÉTA DKT-ban fellelhető digitális tananyagtár, melynek használatába szintén betekintést kaptak az oktatók. 

A szakmai diskurzus eredményeként megfogalmazható, hogy a résztvevők fontosnak tartják, hogy a tanulókkal szemben támasztott elvárásokat a technikusképzés színvonalához igazítsuk, és hogy az ágazatban oktatók elmondhassák sokéves tapasztalataikat, amire a szakmai irányítás is támaszkodhat. 

A záróelőadás a kémia és a gasztronómia innovatív találkozásának világába kalauzolta el a résztvevőket.

 

Forrás: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Kiemelt projektek indultak borítókép
Kiemelt projektek indultak

Kiemelt projektek indultak a digitális kompetenciák, az oktatási, képzési rendszerek színvonalának fejlesztése, valamint a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

# Projektek
Segítség álláskeresőknek borítókép
Segítség álláskeresőknek

Hátrányos helyzetűek szakmatanulására nyílik 23 milliárd forintos pályázat

# Tájékoztatók
Töretlen a szakképzés népszerűsége borítókép
Töretlen a szakképzés népszerűsége

A technikum a legnépszerűbb iskolatípus a nyolcadik osztály után

# Tájékoztatók