Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    12/14/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Második vegyipari szakmai nap

A Debreceni SZC Vegyipari Technikuma adott otthont a tanév második Vegyipar ágazati szakmai napjának.

Az eseményre az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek a Vegyipar ágazatban tanító oktatók, intézményvezetők. Az IKK által kezdeményezett esemény fórumot teremtett az ágazatban oktató kollégák számára a tudásmegosztásra, tapasztalatcserére, továbbá a területet érintő aktuális szakmai információk átadására. 

A Vegyipar ágazatban a szakember utánpótlás kérdése a magyar gazdaság szempontjából létfontosságú.  A vegyipar és a gyógyszeripar szakember igényének kielégítése pedig csak a tanulók sikeres szakmai vizsgái révén lehetséges. Ezért a szakmai napon az előadások és a gyakorlati bemutatók elsősorban a szakmai vizsgákkal kapcsolatos feladatokat és megoldandó kérdéseket járták körbe. 

A vizsgára való felkészüléshez hatékony segítséget nyújthat a KRÉTA DKT-ban fellelhető digitális tananyagtár, melynek használatába szintén betekintést kaptak az oktatók. 

A szakmai diskurzus eredményeként megfogalmazható, hogy a résztvevők fontosnak tartják, hogy a tanulókkal szemben támasztott elvárásokat a technikusképzés színvonalához igazítsuk, és hogy az ágazatban oktatók elmondhassák sokéves tapasztalataikat, amire a szakmai irányítás is támaszkodhat. 

A záróelőadás a kémia és a gasztronómia innovatív találkozásának világába kalauzolta el a résztvevőket.

 

Forrás: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Kiemelt projektek indultak borítókép
Kiemelt projektek indultak

Kiemelt projektek indultak a digitális kompetenciák, az oktatási, képzési rendszerek színvonalának fejlesztése, valamint a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

# Projektek
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban borítókép
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban

Idén, július első hetében rendeztük meg negyedik alkalommal a Váci Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a nyári napközis Pályaorientációs tábort.

# Rendezvények
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia borítókép
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

# Rendezvények