Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  2/23/2022


  3 perc olvasási idő


  Címkék

  technikum
  oktatás
  verseny

Lezárult a „Modellvállalat” tanulmányi verseny második fordulója

Jelentős volt az érdeklődés, a válogató fordulóban 77 színvonalas pályamunka érkezett be, a szakmai zsűri értékelése után 34 csapat jutott a versenybe.

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ és a KTI Közlekedéstudományi Intézet GINOP-6.2.6 projektjében 2021. októberében meghirdetett „Modellvállalat” szimulációs versenybe technikumi szakmai oktatásban résztvevő 9-10. évfolyamos tanulók 3 fős csapatai jelentkezhettek, akik a gépészet vagy a közlekedés és szállítmányozás vagy az elektronika és elektrotechnika ágazatokban folytatják tanulmányaikat. Jelentős volt az érdeklődés, a válogató fordulóban 77 színvonalas pályamunka érkezett be, a szakmai zsűri értékelése után 34 csapat jutott a versenybe.

A verseny célja, hogy a részt vevő tanulók a munkaerőpiacra kilépve képesek legyenek a munkahelyi elvárásoknak könnyebben megfelelni, önállóan vállalkozást indítani.

A valóságos helyzetek feldolgozásán alapuló megmérettetés a szakképzés ismeretanyagának bővítésére irányul, lehetőséget biztosít működő munkahelyek gyakorlati modellezésére, valamint vállalkozások működésének megismerésére.

A verseny havi fordulóiban a tanulók a közzétett tartalmakra épülő teszteket töltenek ki, kiegészítik alapkoncepciójukat, és elkészítik annak üzleti tervét.

 A „Hogyan lehetek piacvezető?” második modul olyan készségek fejlesztését célozta, amelyekkel a tanulók képessé válnak az üzleti környezet jellemzőinek megértésére, a piacelérés módszereinek alkalmazására és tervezett vállalkozásuk pozícionálására.

 

A résztvevők sikeresen teljesítették a második forduló követelményeit, az elért eredményekről, a verseny aktuális állásáról az alábbi linken keresztül tájékozódhat:

https://www.kti.hu/a-modellvallalat-tanulmanyi-verseny-masodik-forduloja-is-lezarult/ 

 

A „Modellvállalat” szimulációs versenyről bővebben itt olvashat:

https://www.kti.hu/lezarult-a-modellvallalat-tanulmanyi-verseny-elso-forduloja/ 

https://www.kti.hu/elindult-a-modellvallalat-tanulmanyi-verseny/ 

https://www.kti.hu/modellvallalat-tanulmanyi-versenyt-inditunk/

 

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen borítókép
Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen

Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott Salzburgban

# Tájékoztatók
November 9-11. között került sor a ReferNet éves plenáris ülésére Thesszalonikiben borítókép
November 9-11. között került sor a ReferNet éves plenáris ülésére Thesszalonikiben

A Cedefop (Európai Szakképzésfejlesztési Központ) által működtetett ReferNet azon intézmények hálózata, amelyek információt nyújtanak a nemzeti szakképzési rendszerekről és szakpolitikákról. A projekt november 9-én Thesszalonikiben ünnepelte 20 éves működését, amelyet az éves plenáris ülés követett november 10-11-én.

# Tájékoztatók
ReferNet évzáró rendezvény borítókép
ReferNet évzáró rendezvény

A ReferNet Magyarország projekt december 9-én tartotta évzáró rendezvényét, amelynek célja egyrészt a projekt 2022. évi eredményeinek áttekintése és a 2023. évi feladatok előkészítése, másrészt a hálózatosodás erősítése és a ReferNet láthatóságának növelése volt.

# Tájékoztatók