Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Felhívások

  10/15/2020


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  verseny
  oktatás

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!

Újabb lehetőség a tanulók pénzügyi ismereteinek megmérettetésére

A Privátbankár.hu szervezésében 2020. október 1. és november 4. között megvalósuló Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny a szakképzésben tanulók számára biztosít lehetőséget pénzügyi tudásuk összemérésére és egyben ezirányú ismereteik játékos módon való bővítésére.

Az iskolás korosztály kiemelt célcsoportként jelenik meg a Kormány által 2017-ben elfogadott, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégiában is. A most zajló verseny, mint minden olyan platform, esemény, amely ezekre a témákra fókuszál, hozzájárul a fiatalok szemléletformálásához. A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyen szakképző intézmények csapatai vehetnek részt. Mivel a szakmát tanuló diákok várhatóan hamarabb kerülnek közvetlen kapcsolatba a munka világával, számukra különösen fontos a tudatos pénzügyi gondolkodás elsajátítása. Ezt a célt szolgálja a technikumokban a pénzügyi és vállalkozási ismeretek önálló tantárgyként való oktatása. Az idei tanévtől bevezetett új szakképzési ösztöndíjat a tanulók már havonta saját bankszámlára kapják, gyakorlati szinten segítve ezzel is pénzügyi tudatosságra való nevelést.

A verseny első fordulójára október 1-jén került sor, ahol a 798 regisztrált csapatból 190 csapat jutott tovább az október 8. és október 20. között megyei szinten, szintén online megrendezendő második fordulóba. A verseny döntőjére november 4-én kerül sor. A verseny fővédnöke Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Hírforrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

November 9-11. között került sor a ReferNet éves plenáris ülésére Thesszalonikiben borítókép
November 9-11. között került sor a ReferNet éves plenáris ülésére Thesszalonikiben

A Cedefop (Európai Szakképzésfejlesztési Központ) által működtetett ReferNet azon intézmények hálózata, amelyek információt nyújtanak a nemzeti szakképzési rendszerekről és szakpolitikákról. A projekt november 9-én Thesszalonikiben ünnepelte 20 éves működését, amelyet az éves plenáris ülés követett november 10-11-én.

# Tájékoztatók
POM - Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz borítókép
POM - Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz

Pályaorientációt támogató mérőeszköz tanulók részére

# Tájékoztatók
Az „Ifjúság Európai Éve” fejleményei borítókép
Az „Ifjúság Európai Éve” fejleményei

Az Európai Unió 1983-tól kezdve minden évben kiválaszt egy tematikus területet, azzal a céllal, hogy az adott területre, kérdésre irányítsa a figyelmet és párbeszédet ösztönözzön a témával kapcsolatban egy teljes éven keresztül. 2022 az „Ifjúság Európai Éve”.

# Tájékoztatók