Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/26/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Kreatív ágazati szakmai nap

A szakképzés legfiatalabb ágazatában is elindultak a szakmai rendezvények

Várakozáson felüli érdeklődés kísérte az első kreatív ágazati szakmai napot, melynek a Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikuma adott otthont. Az intézmény fogadóterei inspiráló környezetet biztosítottak a rendezvénynek, jól tükrözték azt a kreativitást támogató, ösztönző, alkotásra alkalmas oktatási környezetet, mely a kreatív ágazati oktatásban különösen fontos. 

A rendezvényre az egész ország területéről érkeztek az ágazat szerteágazó szakmáiban érintett szakemberek, 38 intézmény 94 szakembere vett részt az eseményen. 

A szakmai nap első része plenáris előadások keretében zajlott, és az ágazati oktatás legfontosabb kérdéseit járta körül, valamint átfogó információkat nyújtott az ágazatba tartozó szakmákról és az oktatott szakmák országos eloszlásáról.   

A program második részében a résztvevők szakmai szekciókon vettek részt, ahol moderált beszélgetés keretében megvitatták a kreatív ipari, a színház és hang és a vizuális alágazatokban felmerülő kérdéseiket, kihívásaikat főként az ágazati alapoktatás és az ágazati alapvizsga kérdéskörére fókuszálva. A további megbeszélésre váró területeket is összegezték, így körvonalazódott, hogy a következő szakmai nap keretében a duális képzés és a szakmai vizsgák kérdésköréről fog folyni a szakmai diskurzus. 

A találkozó a szakmai összefogásra koncentrálva zajlott, remek alkalmat teremtve az azonos szakmai területeken alkotó és oktató szakembereknek a kapcsolatteremtésre, tapasztalatok megosztására, egymás segítésére.   

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás borítókép
Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás

Közös szakmai napot tartott az IKK Zrt. és a Piarista Kilátó Központ

# Tájékoztatók
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt. borítókép
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

# Tájékoztatók
Töretlen a szakképzés népszerűsége borítókép
Töretlen a szakképzés népszerűsége

A technikum a legnépszerűbb iskolatípus a nyolcadik osztály után

# Tájékoztatók