Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  2/25/2022


  3 perc olvasási idő


  Címkék

  kollégium
  fejlődés
  képzés
  technikum

Kollégiumfejlesztés Nyíregyházán

Megújult a Wesselényi Miklós Technikum 126 férőhelyes kollégiuma

A felívelő pályán lévő magyar gazdaságnak minőségi, képzett munkaerőre van szüksége, a világban történő gyors változásokra az oktatásnak dinamikus, gyors válaszokat kell adnia, és erre ma a szakképzés képes - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Technikum megújított kollégiumának átadásán.

Pölöskei Gáborné felidézte, hogy a szakképzés megújítását és továbbfejlesztését célul kitűző stratégia megújulást eredményezett a szakképzés tartalmában, formájában, módszertanában.

Ma már látható, hogy változnak az épületek, bővül az infrastruktúra, bővülnek az eszközök, és olyan képzéseket tudnak elindítani, amelyeket korábban nem, mert nem volt olyan rugalmas a rendszer, hogy gyorsan reagáljon a változó környezetre - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Kitért arra, hogy a változó tartalom nagy kihívás elé állította az oktatókat is, mert az ő tudásuknak is meg kellett újulni. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a szakképzésben oktatók 30 százalékos béremelést kaptak, valamint lehetőséget, rugalmas rendszert a módszertani megújításokhoz.

Kiemelte azt is, hogy minden oktatott szakmát digitális kompetenciákhoz kötöttek. A tanulók ösztöndíjat kapnak, és a képzés végén egy jó szakmát - mondta.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a képzett munkaerőre szüksége van a jelenleg már betelepült cégeknek, ezen felül már megteremthető annak lehetősége, hogy újabb beruházások induljanak el, ami a térség népességmegtartó-erejét is növeli.

Pölöskei Gáborné jelezte: nagy az igény az infrastrukturális fejlesztések iránt az iskolákban, a tanműhelyekben és a kollégiumokban is. Még sok a tennivaló, de nagy lépésekkel haladnak előre, a kormány milliárdokat fordított a beruházásokra és sok területi fejlesztés is megvalósult - fejtette ki.

 

Forrás: MTI

Fotó: Nyíregyházi SZC


Érdekes lehet számodra

Tájékoztatás borítókép
Tájékoztatás

Az Egészségügy ágazati szakmák az IKK honlapján 2021.12.09. megjelent módosított KKK-inak hatályosságával kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk.

# Tájékoztatók
Sikeresek a rugalmas tanulási utat kínáló képzési formák borítókép
Sikeresek a rugalmas tanulási utat kínáló képzési formák

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az elmúlt fél év tapasztalatait értékelte.

# Tájékoztatók
Tanműhelyfejlesztés Veszprémben borítókép
Tanműhelyfejlesztés Veszprémben

A szakképzés ma már karrierlehetőség

# Fejlesztések