Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Felhívások

  11/5/2020


  3 perc olvasási idő


  Címkék

  verseny
  oktatás

Kihirdették a Pénzügyi junior klasszis! verseny győzteseit

Kihirdették a szakképző iskolák tanulóinak hirdetett Pénzügyi junior klasszis! verseny győzteseit a szerdai országos döntőt követően Budapesten

Kihirdették a szakképző iskolák tanulóinak hirdetett Pénzügyi junior klasszis! verseny győzteseit a szerdai országos döntőt követően Budapesten; az első helyezett a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium csapata lett.

A második helyezett a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum csapata, a dobogó 3. helyére a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum csapata került.

A szervező Privátbankár.hu tervei szerint jövőre is megrendezik a pénzügyi versenyt.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke a díjátadón az MTI-nek elmondta: az idén első alkalommal megrendezett vetélkedőn 800 csapat 3200 diákja mutatta meg a tudását az ország összes szakiskolájából. Közülük 19 csapat jutott el a szerdai döntőbe, ahol 19 megye és Budapest legjobbjai mérték össze a pénzügyekről megszerzett tudásukat.

Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a diákok minél tudatosabbak legyenek a pénzügyekben, mert ők lesznek a bankszektor későbbi ügyfelei. A versenyen praktikus kérdéseket kaptak a diákok, példaként említette a hitelfelvétellel kapcsolatos költségek, a lakáseladás, lakáscsere esetén fizetendő adó kiszámítását, vagy a nyugdíj-előtakarékossági számla nyitását.

A versenyt az Erste Bank mellett számos szervezet, intézmény támogatja, így a Pénzügyminisztérium (PM), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a Diákhitel Központ, és a Mabisz is, mert mindenkinek érdeke, hogy a diákok sokkal tudatosabban használják a pénzügyi szolgáltatásokat - mondta.

Balogh László, a PM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek kiemelte: a tárca örömmel támogatja a speciálisan szakiskoláknak szervezett versenyt, a résztvevők száma igazolja a várakozásaikat.

A szakképző intézményekben már két éve kötelező tantárgy a pénzügyi és vállalkozói ismeretek. Az itt végzők nagy része később saját vállalkozást indít és a sikeresség alapvető feltétele a pénzügyi ismeretekben való jártasság - mondta.

Emlékeztetett: a kormány 2018-ban indította el a pénzügyi tudatossági stratégiát, számos korosztályt megcélozva. A fiatalok körében mért kártyahasználati adatok, internetes vásárlások adatai azt mutatják, hogy ennek alapvető üzenetei eljutottak az érintettekhez. A legújabb mobilfizetési technológiák is népszerűek a fiatalok körében, tízből nyolcan mobiltelefonnal fizetnek, amit jelentős előrelépésnek nevezett, megjegyezve, hogy ez a járvány hatása is.

 

Hírforrás: MTI

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Kreatív technikumokról szóló hírt publikált az Európai Szakképzésfejlesztési Központ borítókép
Kreatív technikumokról szóló hírt publikált az Európai Szakképzésfejlesztési Központ

Az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (Cedefop) „Hungary: creative technicums” címmel publikálta a ReferNet projekt keretében készített nemzeti hírt a kreatív technikumokról.

# Tájékoztatók
Nagy érdeklődés övezi az innovációs versenyt borítókép
Nagy érdeklődés övezi az innovációs versenyt

Rekord számú pályázat érkezett a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára

# Tájékoztatók
Himnusz 200 borítókép
Himnusz 200

A Himnusz közös szavalására hívja a magyar embereket január 22-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium

# Tájékoztatók