Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  10/19/2021


  3 perc olvasási idő


  Címkék

  verseny
  szakképzés
  díj

Jutalomban részesülnek a bajnokok

Palkovics László: az új szakképzési stratégia működik

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) három évvel ezelőtt egy olyan szakképzés létrehozását tűzte ki célul, amely versenyképes képzést biztosít, elhivatottságra nevel és vonzó a tehetséges fiatalok számára; az utóbbi évek eredményei visszaigazolták, hogy az új szakképzési stratégia működik – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Euroskills Graz 2021 versenyen Magyarországot képviselő fiatalok és az őket felkészítők elismerése alkalmából rendezett eseményen kedden Budapesten.

 

A miniszter felidézte, egy hónappal ezelőtt Grazban rendezték a Szakmák Európa Bajnokságát, ahol 31 ország közel 400 tehetsége mérte össze szakmai tudását 38 különböző szakmában.

 

Magyarországot 21 szakmában 26 versenyző képviselte, akik rendkívül eredményesen szerepeltek, ugyanis a magyar résztvevők 5 aranyéremmel, 4 ezüstéremmel, 3 bronzéremmel és 7 kiválósági éremmel tértek haza – ismertette a miniszter, aki szerint már önmagában a versenyre való készülés, a válogatóversenyeken való megfelelés is komoly teljesítményt igényelt.

 

Palkovics László arra is rámutatott, hogy a magyar versenyzőket több szakmában is díjazták, van közöttük kertépítő, szépségápoló, épületasztalos, webfejlesztő, informatikai rendszerüzemeltető, bútorasztalos, festő, fodrász, grafikus, virágkötő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, de idetartozik a mechatronika és az ipari robotika területe is.

 

A miniszter emlékeztetett, Magyarországot 2018-ban érte a megtiszteltetés, hogy első közép-kelet-európai országként adjon otthont a Szakmák Európa-bajnokságának.

 

A rendezvény végén a díjazottak Palkovics Lászlótól és Pölöskei Gábornétól, az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkárától vehették át az okleveleiket.

 

Az ITM azt közölte az MTI-vel, hogy a minisztérium a 19 érmes versenyzőnek bruttó 29 millió forintot ajánl fel eredményük elismeréseként.

 

Forrás: MTI

Fotó: ITM

 


Érdekes lehet számodra

Hatalmas siker borítókép
Hatalmas siker

Második helyen végzett a magyar csapat a EuroSkills éremtábláján.

# Tájékoztatók
Technikai módosítások a képzési és kimeneti követelményekben borítókép
Technikai módosítások a képzési és kimeneti követelményekben

12 darab szakma módosított KKK-ja elérhető honlapunkon

# Tájékoztatók
„Várom a folytatást!” borítókép
„Várom a folytatást!”

Szakmai napok a rugalmas tanulási utak szakembereinek

# Tájékoztatók