Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  10/19/2021


  3 perc olvasási idő


  Címkék

  verseny
  szakképzés
  díj

Jutalomban részesülnek a bajnokok

Palkovics László: az új szakképzési stratégia működik

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) három évvel ezelőtt egy olyan szakképzés létrehozását tűzte ki célul, amely versenyképes képzést biztosít, elhivatottságra nevel és vonzó a tehetséges fiatalok számára; az utóbbi évek eredményei visszaigazolták, hogy az új szakképzési stratégia működik – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Euroskills Graz 2021 versenyen Magyarországot képviselő fiatalok és az őket felkészítők elismerése alkalmából rendezett eseményen kedden Budapesten.

 

A miniszter felidézte, egy hónappal ezelőtt Grazban rendezték a Szakmák Európa Bajnokságát, ahol 31 ország közel 400 tehetsége mérte össze szakmai tudását 38 különböző szakmában.

 

Magyarországot 21 szakmában 26 versenyző képviselte, akik rendkívül eredményesen szerepeltek, ugyanis a magyar résztvevők 5 aranyéremmel, 4 ezüstéremmel, 3 bronzéremmel és 7 kiválósági éremmel tértek haza – ismertette a miniszter, aki szerint már önmagában a versenyre való készülés, a válogatóversenyeken való megfelelés is komoly teljesítményt igényelt.

 

Palkovics László arra is rámutatott, hogy a magyar versenyzőket több szakmában is díjazták, van közöttük kertépítő, szépségápoló, épületasztalos, webfejlesztő, informatikai rendszerüzemeltető, bútorasztalos, festő, fodrász, grafikus, virágkötő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, de idetartozik a mechatronika és az ipari robotika területe is.

 

A miniszter emlékeztetett, Magyarországot 2018-ban érte a megtiszteltetés, hogy első közép-kelet-európai országként adjon otthont a Szakmák Európa-bajnokságának.

 

A rendezvény végén a díjazottak Palkovics Lászlótól és Pölöskei Gábornétól, az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkárától vehették át az okleveleiket.

 

Az ITM azt közölte az MTI-vel, hogy a minisztérium a 19 érmes versenyzőnek bruttó 29 millió forintot ajánl fel eredményük elismeréseként.

 

Forrás: MTI

Fotó: ITM

 


Érdekes lehet számodra

A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából borítókép
A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából

A Cedefop korai iskolaelhagyás elleni tevékenysége az Európai Unió Európai Oktatási Térségre vonatkozó megújított stratégiájának középpontjában áll (2021-2030).

# Tájékoztatók
Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen borítókép
Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen

Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott Salzburgban

# Tájékoztatók
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében második alkalommal indul el a Start Program. borítókép
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében második alkalommal indul el a Start Program.

A Nemzeti Tehetség Központ és szakmai együttműködő partnere a Design Terminal újra megrendezi a Start Programot, amely 18-35 év közötti fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja.

# Tájékoztatók