Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Fejlesztések

  3/8/2020


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  oktatás
  diák

Iskolai agresszió elleni ajtókat avattak Debrecenben

Fontos a biztonság a Debreceni Szakképzési Centrumnál

Március 2-án sajtótájékoztató keretében mutatták a Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájában a tantermi nyitottság projekt keretében készült, biztonsági üveggel felszerelt ajtókat.

Az iskola faipari tanulói gyakorlati órán végezték el az ajtók átalakítását, így a leendő szakmájuk gyakorlásához és az iskolájuk biztonságához is eredményesen hozzá tudtak járulni. Ezt követően az asztalos szakmát tanuló diákok a helyszínen mutatták be a speciális üveggel ellátott ablakok ajtóba történő beszerelését.

Bár a Debreceni SZC tagintézményeiben nem történt iskolai agresszió, de szívügyének tekintette a pedagógusok és a diákokok védelmét szolgáló lehetőségek megteremtését.

"Az iskoláink biztonságosak, tanári bántalmazásra egyáltalán nem volt példa, ugyanakkor azt gondolom, az országos eseteket látva, meg kell előznünk, hogy a következőkben nálunk is ilyenek előforduljanak” emelte ki Hámori Judit főigazgató.

Forrás: Cívishír

Kép: Papp-Dorcsák Nikolett


Érdekes lehet számodra

A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából borítókép
A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából

A Cedefop korai iskolaelhagyás elleni tevékenysége az Európai Unió Európai Oktatási Térségre vonatkozó megújított stratégiájának középpontjában áll (2021-2030).

# Tájékoztatók
Kreatív technikumokról szóló hírt publikált az Európai Szakképzésfejlesztési Központ borítókép
Kreatív technikumokról szóló hírt publikált az Európai Szakképzésfejlesztési Központ

Az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (Cedefop) „Hungary: creative technicums” címmel publikálta a ReferNet projekt keretében készített nemzeti hírt a kreatív technikumokról.

# Tájékoztatók
Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével borítókép
Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével

A váci Piarista Kilátó Központ adott helyszínt annak az országos logisztikai versenynek, ahol szakképzésben tanuló diákok mérhették össze játékos formában tudásukat. A döntőbe nyolc régió 24 középiskolás diákja jutott, a győztes egy budapesti intézmény tanulója lett.

# Tájékoztatók