Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Fejlesztések

  11/28/2021


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  fejlődés
  megújítás

Iskolafelújítás Sopronban

Háromszázmillióból újult meg a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében összesen 300 millió forintos pályázati forrásból finanszírozott projektben megújult az iskolaépület nyílászárókat  és korszerűbb fűtésrendszert kapott. 

 

A hivatalos átadón részt vett Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, aki kiemelte: „Tartalmi és módszertani megújulás van a szakképzésben, ehhez pedig a környezetet is fejleszteni kell.” A 21. századi oktatáshoz szükség van a modern környezetre, a digitális eszközparkra és a megújult szakképzési tartalomra is – tette hozzá a helyettes államtitkár. 

 

A 2019 szeptemberében indult projekt a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum Ferenczy János utcai épületét érinti. Az épület az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épült, ám a határoló szerkezetek és az elavult, helyenként rosszul záródó nyílászárók nem feleltek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épület jelentős hőveszteséggel működött. Az iskolaépület energetikai korszerűsítését célzó építészeti felújítási munkák elvégzésével az épület megfelel a mai energetikai követelményszintnek, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására, így a diákok ma már egy korszerűbb környezetben folytathatják tanulmányaikat.

 

Forrás: Soproni Szakképzési Centrum

Fotó: Soproni Szakképzési Centrum


Érdekes lehet számodra

Megújult felület borítókép
Megújult felület

A megújult szakképzési rendszerben történő könnyebb eligazodás érdekében új felületen érhetőek el ezentúl a szakmai és képesítő vizsgákkal, vizsgaközpontokkal kapcsolatos információk, és a továbbiakban itt találhatók meg a vizsgáztatás alapjául szolgáló tartalmi szabályozók is.

# Tájékoztatók
Elindultak az IKK közösségi oldalai borítókép
Elindultak az IKK közösségi oldalai

Segítünk a szakmaválasztásban!

# Tájékoztatók
Apáczai ösztöndíj pályázat borítókép
Apáczai ösztöndíj pályázat

A 2022/23. tanév II. félévére a KRÉTA rendszer elektronikus pályázati felületén 2023. február 1-14. között új pályázatok benyújtására nyílik lehetőség.

# Tájékoztatók