Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    12/2/2021


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Intézményi modell - A gödi orientációs évfolyam módszertanát összefoglaló kötet jelent meg

„Zöldellő életfának gyönyörű-szép ága – Orientációs évfolyam a magyar szakképzésben”

„Zöldellő életfának gyönyörű-szép ága – Orientációs évfolyam a magyar szakképzésben” címmel jelent meg a gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégium kötete, amely az intézmény országosan adaptálható módszertanát, jó gyakorlatait foglalja össze. A szerzők az intézményfejlesztést célzó hároméves Göd 2.0 pilot program keretében dolgozták fel az egyéni tanulási utak pedagógiáján, a személyes pályaorientáción és az életpálya-tanácsadáson alapuló oktatás intézményi módszertanát. 

Az útmutató magában foglalja az orientációs program tartalmi kulcselemeit és mellékletként tartalmazza azokat a dokumentum sablonokat, amelyek azonnal felhasználhatóak az intézményi modellt adaptálásához.

Az orientációs előkészítő év lényege, hogy a tanulók egyéni készség- és képességfejlesztés mellett betekintést kapnak különböző szakmák világába, így könnyebben tudják meghozni pályaválasztással kapcsolatos döntésüket.

A modellt fejlesztő és jelenleg is alkalmazó gödi intézményben eddig közel 150 fiatal találta meg szakmáját, hivatását az orientációs évfolyam során. A hároméves pilot program megvalósítását a Nemzeti Foglalkoztatási Alap biztosította.

A kiadvány az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával készült.

Az orientációs évfolyamot indító szakképző intézményekről itt tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

Forrás: Piarista Szakképző Iskola és Kollégium
Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Szakképzés Európában: a tanulási eredmények szerepe borítókép
Szakképzés Európában: a tanulási eredmények szerepe

Nemzetközi műhelymunka keretében vitatták meg a Cedefop (Európai Szakképzésfejlesztési Központ) „Európai Kézikönyv a tanulási eredményekről” c. kiadványát. A hibrid szervezésű rendezvényen 30 ország 90 szakértője vett részt Thesszalonikiben, valamint online formában.

# Tájékoztatók
Lányok Napja 2022. április 28. borítókép
Lányok Napja 2022. április 28.

A Lányok Napja egy országos STEM területekhez közel álló, szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére.

# Tájékoztatók
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten borítókép
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten

A COVID-19 világjárvány miatti egy év kihagyás után idén májusban ismét megrendezésre került a szakmai készségek európai ünnepe. A 27 ország által szervezett több mint 800 élő, virtuális, valamint hibrid rendezvényen több mint 300 000 fő vett részt.

# Tájékoztatók