Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/25/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Interaktív vizsgák

Lezárultak az őszi elméleti szakmai vizsgák, amelyek nagy része már elektronikusan zajlott.

Sikeresen lezárultak az őszi időszak szakmai vizsgái is, amelyek már szinte teljes egészében interaktív formában valósultak meg. A szakmai elméleti vizsgák esetében a papíralapú számonkéréseket májustól váltották fel a számítógépen végezhető, interaktív vizsgák. 

Októberben 130 szakmában összesen 6655-en tettek vizsgát az ország egész területén, ebből 6223-an már digitális formában.  Egyedül a kifutó rendszerű szakmák képeznek kivételt az elektronikus vizsgarendszer alól.

A digitális fejlesztéssel a vizsgák teljesen papírmentessé, a kiértékelések pedig gyorsabbá váltak. A tapasztalatok az őszi időszakban is pozitívak voltak, a feladatok kitöltése mindenhol zökkenőmentesen zajlott. 

Októberben legtöbben villanyszerelő szakmában vizsgáztak (825 fő), a második legnépszerűbb a kereskedelmi értékesítő (518 fő), míg a harmadik helyen a gépi és CNC forgácsoló szakma (246 fő) végzett. Emellett sokan vizsgáztak pincér-vendégtéri szakember, cukrász, logisztikai technikus és burkoló szakmákból is. 

Az elméleti interaktív vizsgákat a 2020-ban bevezetett projektvizsga forma egészíti ki, amely az új szakképzési rendszerben már egy komplex gyakorlatorientált számonkérést jelent projektfeladatok megvalósításán keresztül.


Forrás: KIM
Fotó: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben borítókép
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

# Tájékoztatók
Kiemelt projektek indultak borítókép
Kiemelt projektek indultak

Kiemelt projektek indultak a digitális kompetenciák, az oktatási, képzési rendszerek színvonalának fejlesztése, valamint a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

# Projektek
Iskolafelújítások Zuglóban borítókép
Iskolafelújítások Zuglóban

Pölöskei Gáborné: a 21. századi szakképzőintézmény-fejlesztési program a minőségi oktatást segíti

# Fejlesztések