Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  3/13/2023


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  szakképzés
  innováció
  pályázat
  pályaválasztás

Innováció az Én szakmámban!

Szakmákat népszerűsítő videópályázat indul tanulók számára

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal „A 21. századi szakképzés és felnőttképzés minőségének, valamint tartalmának fejlesztése” kiemelt projektje meghirdeti az ,,Innováció az Én szakmámban!” című pályázatát a szakképző intézmények tanulói részére. 

A kezdeményezés célja, hogy a pályázó tanuló egy szakmanépszerűsítő kisfilmen, vagy a szakma egy termékén keresztül, saját szemszögéből, innovatív módon szemléltesse tanult szakmájának szépségeit. A kisfilm mutasson be új ötleteket, meglátásokat, elképzeléseket a tanult szakmával kapcsolatban. A pályamű legyen figyelemkeltő a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik számára. A film elkészítése egyéni tanulói tevékenységen alapulhat – hangsúlyozzák a szervezők.

A legjobbnak talált filmek alkotói értékes nyereményben részesülnek. A pályaművek bemutatásra kerülnek a pályázat díjátadó ünnepségén, illetve egyéb pályaválasztási rendezvényen. 

A pályázat beadási határideje: 2023. április 5.

A szervezők a pályázattal kapcsolatos kérdéseket, valamint a YouTube-ra feltöltött linket a ginop624palyazat@nive.hu email címre várják.

További információ itt érhető el.

 

Forrás: NSZFH

Képillusztráció: NSZFH


Érdekes lehet számodra

Ágazati tudásmegosztó fórumok az oktatói munka módszertani támogatására borítókép
Ágazati tudásmegosztó fórumok az oktatói munka módszertani támogatására

2023-ban konkrét iparágakra és oktatási módszerekre összpontosító, szakértői vezetésű munkacsoportok jöttek létre, amelyek mindegyike az innovatív oktatási módszerek és a tudásmegosztás előmozdítását célozza a szakképzésben, megerősítve a 2019. évi VET 4.0 stratégia által kezdeményezett főbb változásokat, amelyek jelentős átalakulásokhoz vezetnek a magyar szakképzésben.

# Tájékoztatók
Tovább emelkedik a szakképzésben dolgozók bére borítókép
Tovább emelkedik a szakképzésben dolgozók bére

A 2023. évi kétlépcsős bérfejlesztést követően a 2024. évben is tovább emelkedik a szakképzésben dolgozók bére.

# Tájékoztatók
Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást borítókép
Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást

A munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást, a szakképzést, a diákokat olyan kompetenciákra és készségekre kell oktatni, amelyekkel a változó környezetben is meg tudják állni a helyüket - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

# Tájékoztatók