Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Rendezvények

    4/30/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Három helyszín, 89 intézmény, 174 szakember

Műszaki ágazati szakmai napokat tartott az IKK Zrt. Miskolcon, Budapesten és Győrben

„Ha összejövünk, az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker” hangzott el a tizenkettedik műszaki ágazati szakmai napon Henry Ford idézete, mely jól tükrözi a pontosan egy éve indult programsorozat fejlődésének ívét.   

A közös gondolkodásra, problémafelvetésekre, a jó gyakorlatok átadására, a tudásmegosztásra, a tapasztalatcserére és a szakmai kapcsolatok kiépítésére lehetőséget adó programsorozat kapcsán, a résztvevők a műszaki szakmai oktatás legfontosabb kérdéseire összpontosítanak, amelyek a szakképzés jövőjét formálják. 

Az áprilisi szakmai napokon a gépész, specializált gép- és járműgyártás, valamint elektronika és elektrotechnika szakmáit oktató szakemberek foglalkoztak a mesterséges intelligencia oktatási célú alkalmazásával, a pályaorientáció aktuális kérdéseivel, jó gyakorlatokat is megosztva egymással. A résztvevők innovatív megoldásokat ismerhettek meg a tizenkettedik évfolyamot érintő szakmai oktatás szervezésére az érettségi időszakában és szekcióbeszélgetések keretében megvitatták a Képzési és Kimeneti Követelmények változásainak hatását a szakmai vizsgák szervezésére. 

A programsorozat a következő tanévben a résztvevők által javasolt témákkal és aktualitásokkal folytatódik. 

Forrás: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Töretlen a szakképzés népszerűsége borítókép
Töretlen a szakképzés népszerűsége

A technikum a legnépszerűbb iskolatípus a nyolcadik osztály után

# Tájékoztatók
Transzverzális készségek fejlesztése borítókép
Transzverzális készségek fejlesztése

A Modern Iskola oktatási szakportál legutóbbi vendége Marton József, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium felnőttképzési vezetője, Tempus Közalapítvány NVET szakértője.

# Tájékoztatók
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben borítókép
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

# Tájékoztatók