Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/3/2020


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    oktatás
    tájékoztató
    megújítás
    szakképzés

Felkészültek az intézmények az új tanévre

Főigazgatói értekezlettel indult a tanév a szakképzés igazgatási szintjén

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára a szakképzési centrumok főigazgatói értekezletén nyitotta meg a 2020/2021-es szakképzési tanévet, 2020. augusztus 31-én, Vácon. A Piarista Kilátó Központban megrendezett eseményen a főigazgatók tájékoztatást kaptak a következő időszakban előttük álló legfontosabb feladatokról és a járványhelyzethez igazodó legfontosabb intézkedésekről, emellett közelebbről is megismerhették a részükre folyamatos szakmai támogatást, tudásmegosztási lehetőséget kínáló IKK Innovatív Képzéstámogató Központ tevékenységét. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke előadásában áttekintést adott a megújuló szakképzési rendszer  bevezetéséhez kapcsolódó legfontosabb tanügyigazgatási feladatokról.

Mint ismert, a 2020/2021-es tanévtől átalakul a szakképzés intézményi szerkezete, struktúra- és szemléletváltás kezdődik. A diákok a most induló tanévtől már egy rugalmasabb, a gazdaság igényeit folyamatosan és hatékonyabban figyelembe vevő rendszerben tanulhatnak, így biztosak lehetnek benne, hogy arra a tudásra, amelyet a következő években szereznek, valódi igény van a munka világában. A most kezdődő tanév az eddigi előkészítő intézkedések és jogszabályalkotás  gyakorlatba való átültetéséről szól.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a szakképzésnek is a járványhelyzetre felkészülten, fokozott járványügyi óvintézkedések mellett kell várnia a tanévet.

Az eseménynek az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával létrehozott és nyáron átadott Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ adott otthont.

 


Érdekes lehet számodra

Fenntarthatósági Témahét 2024 borítókép
Fenntarthatósági Témahét 2024

Önkéntes program

# Felhívások
Magyar siker a robotikai világversenyen borítókép
Magyar siker a robotikai világversenyen

Nyíregyházi diákok dobogós helyezést értek el egy tajvani robotika versenyen

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások