Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/5/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Fa-és bútoripar ágazat tanévnyitó szakmai nap

A közös hagyományok összetartják a „fásokat”

Winkler Andrásnak, a Soproni Egyetem nemrég elhunyt rector emeritusa emlékének ajánlották a Fa-és bútoripar ágazatban oktató szakemberek negyedik ágazati szakmai napjukat, melynek Csongrád városa adott otthont a Városi Galériában. A megható megemlékezés és a faiparos himnusz közös eléneklése jól érzékeltette azt az összetartozást, ami a fa-és bútoripari szakembereket jellemzi.

A szakmai programon olyan fontos témákról volt szó, mint a szakképzés szabályozásának finomhangolása, a duális képzést érintő változások, a technikumi érettségik szervezésének néhány fontos szempontja, a portfólió dokumentumok összeállítása és a munkabiztonság.

A délutáni panelbeszélgetés alkalmat adott a 34 szakképző intézményből érkező 78 szakember számára a szakmai eszmecserére, a felvetett gondolatok, és kérdések megvitatására. 

Bedő Tamás, Csongrád város polgármestere köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy egy ilyen fontos, országos rendezvényt Csongrádon szervezett meg az IKK Zrt. 

 

Forrás: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Magyar siker a robotikai világversenyen borítókép
Magyar siker a robotikai világversenyen

Nyíregyházi diákok dobogós helyezést értek el egy tajvani robotika versenyen

# Tájékoztatók
Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást borítókép
Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást

A munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást, a szakképzést, a diákokat olyan kompetenciákra és készségekre kell oktatni, amelyekkel a változó környezetben is meg tudják állni a helyüket - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

# Tájékoztatók
Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók