Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/15/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Elnöki fogadás

Kárpátaljai tanulókat fogadott Novák Katalin a Sándor Palotában

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatásának egyéves évfordulója alkalmából fogadást adott a Sándor Palotában. A rendezvényre meghívást kapott Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja és az intézményben tanuló kárpátaljai diákok 7 fős csoportja, valamint Balogh János, az intézmény igazgatója.

A program a Sándor Palota bemutatásával kezdődött, majd az elnöki köszöntő után állófogadáson és kötetlen beszélgetésen vehettek részt a meghívottak. Novák Katalin beszédében külön kiemelte a Mátészalkai SZC szerepvállalását az ukrajnai háború elől menekülő fiatalok képzésében, akik nálunk tanulási lehetőséghez jutottak, ezáltal erősítve a nemzeti összetartozás érzését.

A köztársasági elnök személyesen is köszöntötte a küldöttséget. A tanulók közös képeket készítettek az elnök asszonnyal, közben pedig beszélgettek a jelenlegi kárpátaljai helyzetről.

„Maga a meghívás is örömteli volt, de a rendezvény hangulata, az elnök asszony közvetlen és emberi stílusa maradandó élményt nyújtott valamennyi mátészalkai meghívottnak” – emelte ki a kancellár. 

 

Forrás: MSZC

Fotó: MSZC

 


Érdekes lehet számodra

Váci Szakképzési Centrum  Országnapok eseménysorozat    borítókép
Váci Szakképzési Centrum Országnapok eseménysorozat

A Váci Szakképzési Centrum még 2021-ben indította útjának az Országnapok eseménysorozatát, amelynek több fontos célkitűzése is van.

# Tájékoztatók
Miniszteri elismerés borítókép
Miniszteri elismerés

A nemzeti ünnep alkalmával elismerésben részesültek a szakképzésben dolgozók

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások