Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  8/26/2021


  4 perc olvasási idő


  Címkék

  díj
  szakképzés
  oktatás

Elismerés az oktatóknak

Szakképzésért díjban és Miniszteri elismerésekben részesülhettek a szakképzésben oktatók

Szakképzésben oktatók vehettek át elismeréseket az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban 2021. augusztus 25-én, Vácon. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár összesen 93 szakember részére adott át elismerést, díjazva ezzel a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájukat. 

 

Bódis József hangsúlyozta: az, hogy a szakképzés egy új, alakuló minisztérium egyik komoly portfóliója lett a kezdetektől, önmagában üzenetértékű. Hozzátette, hogy a szakképzés területén bekövetkezett változások nemcsak törvényi jellegűek voltak, hanem olyan feltételeket is biztosítottak, amelyek korábban nem voltak meg, például a béremelések lehetőségeit.

 

Pölöskei Gáborné arról beszélt, hogy a szakképzés átalakítását az "idő szava hívta elő". Kiemelte, az új kihívásoknak csak egy rugalmas rendszer tud megfelelni, ezért próbálták meg a minisztériumban a szakképzés 4.0-ban összefoglalni azokat az elvárásokat, amelyeket a környezet előírt. Ez a stratégia volt az alapja a jogszabályi változások elindulásának - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. "Kijelenthetjük, ma Magyarország oktatási rendszere három lábból áll: a felsőoktatásból, a szakképzésből és a köznevelésből" - fogalmazott, hozzátette, ez ad lehetőséget arra, hogy a továbbiakban új utakat kereshessenek.

 

Az ünnepi eseményen részt vett Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is.

 

Az elismerésben részesülök teljes névsora itt érhető el. 

 

Forrás: MTI

Fotók: MTI / Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ


Érdekes lehet számodra

MoneySim borítókép
MoneySim

Pénzügyi szimulációs játék a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztésére

# Felhívások
Apáczai Ösztöndíj borítókép
Apáczai Ösztöndíj

Újabb ösztöndíjra pályázhatnak mától a szakképzésben tanulók

# Tájékoztatók
Sikeresek a rugalmas tanulási utat kínáló képzési formák borítókép
Sikeresek a rugalmas tanulási utat kínáló képzési formák

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az elmúlt fél év tapasztalatait értékelte.

# Tájékoztatók