Kezünkben a digitális jövő

ProjektekOktatói Továbbképzési Rendszer
Kérdések és válaszok
Boritokep
  # Tájékoztatók

  8/26/2021


  4 perc olvasási idő


  Címkék

  díj
  szakképzés
  oktatás

Elismerés az oktatóknak

Szakképzésért díjban és Miniszteri elismerésekben részesülhettek a szakképzésben oktatók

Szakképzésben oktatók vehettek át elismeréseket az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban 2021. augusztus 25-én, Vácon. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár összesen 93 szakember részére adott át elismerést, díjazva ezzel a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájukat. 

 

Bódis József hangsúlyozta: az, hogy a szakképzés egy új, alakuló minisztérium egyik komoly portfóliója lett a kezdetektől, önmagában üzenetértékű. Hozzátette, hogy a szakképzés területén bekövetkezett változások nemcsak törvényi jellegűek voltak, hanem olyan feltételeket is biztosítottak, amelyek korábban nem voltak meg, például a béremelések lehetőségeit.

 

Pölöskei Gáborné arról beszélt, hogy a szakképzés átalakítását az "idő szava hívta elő". Kiemelte, az új kihívásoknak csak egy rugalmas rendszer tud megfelelni, ezért próbálták meg a minisztériumban a szakképzés 4.0-ban összefoglalni azokat az elvárásokat, amelyeket a környezet előírt. Ez a stratégia volt az alapja a jogszabályi változások elindulásának - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. "Kijelenthetjük, ma Magyarország oktatási rendszere három lábból áll: a felsőoktatásból, a szakképzésből és a köznevelésből" - fogalmazott, hozzátette, ez ad lehetőséget arra, hogy a továbbiakban új utakat kereshessenek.

 

Az ünnepi eseményen részt vett Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is.

 

Az elismerésben részesülök teljes névsora itt érhető el. 

 

Forrás: MTI

Fotók: MTI / Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ


Érdekes lehet számodra

Adóköteles a diákmunka borítókép
Adóköteles a diákmunka

A diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles néhány foglalkoztatási formát kivéve

# Tájékoztatók
Oktatói béremelés borítókép
Oktatói béremelés

Egy éve keresnek többet a szakképzésben oktatók

# Tájékoztatók
Munkaügyi tájékoztatók segítik a diákmunkát borítókép
Munkaügyi tájékoztatók segítik a diákmunkát

Az ITM a fiatalok biztonsága érdekében idén is közzétette a diákmunkára vonatkozó munkavédelmi és munkaügyi tájékoztatóit

# Tájékoztatók