- #Tájékoztatók
11/28/2024
3 perc olvasási idő
Címkék
Élelmiszeripari szakmai nap
Újabb élelmiszeripari szakmai napot tartottak Budapesten
2024. november 21-én az Élelmiszeripar ágazatban oktató szakemberek a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában találkoztak, hogy az ágazatukat érintő aktuális témákban információkat kapjanak és megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.
A „Jó gyakorlatok az Y és Z generáció szakmai oktatásához” című előadás sok „AHA-élményhez” juttatta a résztvevőket, és ahogy egyikük fogalmazott, tükröt tartott eléjük. A projektoktatás témáját körbejáró módszertani előadás és a gyakorlati példákon keresztül, konkrét módszertani megoldások lehetőségével kiegészített blokk újabb technikákkal gazdagította az oktatók módszertani eszköztárát. Az ágazati képzőközpont (ÁKK) működésével kapcsolatos jó gyakorlat bemutatása kapcsán számos kérdést fogalmaztak meg a résztvevők, és nagyon hasznosnak bizonyult az ÁKK-ban résztvevő szereplők feladatainak átfogó bemutatása, a kompetenciahatárok tisztázása.
A szakmai nap pályaorientációs jó gyakorlat bemutatásával zárult, mely számos hasznosítható ötlettel szolgált a jelenlévők számára.
Forrás: IKK
Képillusztráció: Shutterstock/ IKK
Érdekes lehet számodra
Az ipar diktál, az oktatás válaszol?
A szakképzésben választható ágazatokat bemutató interjúsorozatunk következő részében az Élelmiszeripar ágazatról Papné Szabó Ibolyával, a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola igazgatójával beszélgettünk.
A technikumi és szakképző iskolai szakmai oktatásban választható ágazatokat bemutató sorozatunkban ezúttal a Közlekedés és szállítmányozás ágazatot mutatjuk be Mohácsi Dóra, a BGSzC Teleki Blanka Közgazdasági Technikum szakmai igazgató-helyettese segítségével.