Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    3/28/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Együtt, a tudást egymással megosztva jobbak leszünk…

…hangzott el az egyik bemutató végén a gondolat, ami jól tükrözi a Fa- és bútoripari ágazati szakmai napok egyik célkitűzését is. A szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. által szervezett második összejövetelre a Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában került sor.

A projektalapú oktatás módszertani és szervezési kérdései közül ezúttal az asztalos szakma kötelező portfólió elemeiről és a lehetséges megvalósítási módokról kaptak ismereteket a résztvevők. Elsősorban az elméleti és az online tanulásban nyújthat segítséget a KRÉTA rendszeren keresztül elérhető tananyagtár, amelynek a szakképzésben alkalmazható lehetőségeibe, tartalmaiba is bepillantást nyerhettek a jelenlévő oktatók. Nagy érdeklődés övezte a tavaszi vizsgaidőszak előkészítését, lebonyolítását segítő témákat, hiszen ekkor fognak tömegesen vizsgázni az új képzési és kimeneti követelmények alapján, a megújuló szakképzésben, nappali rendszerben tanuló diákok. Újdonság lesz számukra a központi interaktív vizsga és a projektfeladat vizsgatevékenység. Ezek lebonyolításával, eddigi tapasztalataival és konkrét vizsgafeladatokkal is megismerkedhetett a 47 intézményből érkezett 82 szakember. 

A szakmai fórum a tudásmegosztáson kívül nagyon jó lehetőség az ágazat oktatási szereplőinek találkozására, hálózatépítésre. Az előadások szüneteiben, a műhelylátogatások során szorosabbá válnak a személyes kapcsolatok, a régi és új ismeretségek, barátságok erősítik az együtt gondolkodást, a szakmai fejlődést. 

A Fa- és bútoriparban oktató kollégáknak legközelebb április 28-án Sopronban szervezünk szakmai napot. 

 

Forrás: IKK

Fotó: FATÁJ 


Érdekes lehet számodra

Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók
Megkezdődött a Szakma Sztár borítókép
Megkezdődött a Szakma Sztár

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

# Rendezvények
Iskolafejlesztések kezdődnek borítókép
Iskolafejlesztések kezdődnek

Harmincegy szakképző intézmény újulhat meg, vagy bővülhet új eszközökkel

# Tájékoztatók