Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    12/7/2020


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    szakképzés
    digitális

Egyre népszerűbb a Szakképzési Tananyagtár

Közel 3500 online segédanyag és feladatsor támogatja az oktatást a szakképzésben

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és háttérintézményei a digitális oktatás tavaszi bevezetésekor azonnal megtették azokat a lépéseket, amelyekkel segítséget nyújtanak a szakképző intézmények új, tantermen kívüli oktatási formára való átállásához. 

Ennek keretében létrehozták a Szakképzési Tananyagtárat, amelyen keresztül az oktatók megoszthatják kollégáikkal és tanulóikkal az általuk készített és a mások által kifejlesztett, szabadon felhasználható digitális tartalmakat. A fejlesztés célja egy jól strukturált, könnyen kereshető felület kialakítása volt, amely nemcsak a digitális oktatás során, hanem azt követően is jól használható. A tananyagtár a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszeren (KRÉTA) keresztül, vagy közvetlenül, a https://box.edu.hu linken érhető el. 

A tananyagtár népszerűségét mutatja, hogy létrehozása óta folyamatosan bővül: a használók már májusban több mint kétezer oktatási tartalmat töltöttek fel a felületre, ez a szám november végére már megközelítette a háromezer-ötszázat. A használók köre is egyre szélesedik, novemberben, egy hónap alatt több mint hétszázan regisztráltak a rendszerbe.

A digitális tananyagtartalmak használata a szakképzésben nemcsak a mostani rendkívüli helyzetben fontos, hanem a jövőben is nagyobb szerepet kell, hogy kapjon. Ezzel összhangban, a Szakképzés 4.0 stratégia megvalósításának egyik fontos elemeként már megkezdődött az új szakmákhoz tartozó korszerű digitális tananyagok kidolgozása.

Hírforrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Óvodai nevelő szakma  borítókép
Óvodai nevelő szakma

Elérhetők az új szakma képzési és kimeneti követelményei

# Tájékoztatók
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem felhívása borítókép
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem felhívása

A Kormányzati Képzésszervezési Központ által működtetett Központosított Közbeszerzési Portál elindulásáról

# Tájékoztatók
OECD jelentés  borítókép
OECD jelentés

Gyakorlatorientáltabb a magyar szakképzés az OECD átlaghoz képest.

# Tájékoztatók