Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Rendezvények

    5/7/2024


    4 perc olvasási idő


    Címkék

Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Felnőttképzési Főosztálya, az AARC Konzorcium, az Európai Bizottság (DG Reform) és a Fondazione Giacomo Brodolini srl SB (FGB) szakértői az Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös záró konferenciát szerveznek 2024. május 14-én.

 A 2022 júniusában elfogadott tanácsi ajánlásokat követően kezdődött el hazánkban az Egyéni Tanulási Számla (ETSZ, angolul Individual Learning Account, ILA), mint az egész életen át tartó tanulást még tovább erősítő technikai támogatási projekt szakmai megvalósítása, az Európai Bizottság (DG Reform) támogatásával. A program helyzetelemzési feladatai 2023 nyarán zárultak le, majd ezt követően került sor a konkrét hazai koncepció kidolgozására, amelynek elért eredményei és lehetőségei a záró konferencián kerülnek bemutatásra. 

Az Egyéni Tanulási Számlák zárórendezvénye szorosan összekapcsolódik a Készségek Európai Évével, ami 2023-ban az Európa-nappal kezdődött, és 2024 májusában zárul. Az Európa versenyképességének fokozására fókuszáló tematikus év a készségfejlesztés fontosságára helyezte a hangsúlyt, így az Egyéni Tanulási Számlák rendszerének kialakítása is ennek a célnak az előmozdítását szolgálja. A hatékony állami finanszírozási megoldások kidolgozása pedig összekapcsolja és támogatja a felnőttkori tanulás különböző formáit és szintjeit egy optimális társfinanszírozási rendszerben. Ennek megfelelően az Egyéni Tanulási Számlák záró konferencia egyben a Készségek Európai Éve 2023 hazai rendezvénysorozatának záró eseménye.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Személyes vagy online részvételi szándékát kérjük, hogy az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a személyes részvételi lehetőségre történő regisztráció csak rövid ideig és korlátozott számban biztosított! 

Regisztráció

 

Az esemény programterve az alábbi linkre kattintva érhető el:

Programterv

 

A konferenciáról kép, - és videó felvétel készül.  Az eseményre történő regisztrációval egyúttal hozzájárul a felvételeken való szerepléshez.


Érdekes lehet számodra

Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben borítókép
Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben

Rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban és elindultak a szakmai vizsgák is a szakképző intézményekben.

# Tájékoztatók
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny borítókép
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny

Asztalosipari szerelő és Bolti előkészítő részszakmában szakmai versenyt szerveztek

# Rendezvények
Töretlen a szakképzés népszerűsége borítókép
Töretlen a szakképzés népszerűsége

A technikum a legnépszerűbb iskolatípus a nyolcadik osztály után

# Tájékoztatók