Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/2/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Cedefop podcast 8. adás: Európai uniós intézmények együttműködése a szakképzés és humán erőforrás fejlesztéséért

A Cedefop Skillset and match podcast 8. adásából kiderül, hogy hogyan egyesíti erőit az Európai Unió két decentralizált ügynöksége a szakképzés, a készségek és a humán erőforrás fejlesztésének előmozdítása érdekében.

A Cedefop podcast-sorozatai a szakképzéssel, a készségekkel, a képesítésekkel, a munkahelyekkel és a munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket és elemzéseket mutatják be.

A podcast sorozat rendszeresen szólaltat meg szakképzési szakértőket, politikai döntéshozókat, szociális partnereket, valamint tanulókat, új megvilágításba helyezve a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos témákat, az előttünk álló kihívásokat és azok kezelésének módjait.

A 8. adásban az Európai Képzési Alapítvány (ETF) ideiglenes igazgatója, Xavier Matheu, valamint a Cedefop ügyvezető igazgatója, Jürgen Siebel beszélgetnek a két intézet együttműködéséről, többek között a szakképzéssel kapcsolatos ismeretek átadásáról az Európai Unió tagállamai és a szomszédos országok között, valamint az ukrajnai háború által generált menekültválságra adott európai válaszlépésekről.

 

Az összes epizód elérhető itt valamint a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: Cedefop

Kép forrásának megjelölése: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Élni a lehetőséggel  borítókép
Élni a lehetőséggel

Oktatás ágazati szakmai napot tartott az IKK

# Tájékoztatók
Iskolafejlesztések kezdődnek borítókép
Iskolafejlesztések kezdődnek

Harmincegy szakképző intézmény újulhat meg, vagy bővülhet új eszközökkel

# Tájékoztatók
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése borítókép
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

A Belügyminisztérium kezdeményezésére és támogatásával, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával, 2024. április 8-12. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét az oktatási intézményekben.

# Felhívások