Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    4/28/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Az IKK is jelen volt a 2022-es Szakma Sztár Fesztiválon

A 15. Szakma Sztár Fesztivál 2022. április 25-27. között, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ három pavilonjában került megrendezésre, 500 szervezet és 840 közreműködő részvételével.

Az eseményen az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. is jelen volt kiállítóként. Az IKK standjánál az érdeklődők megismerkedhettek a továbbtanulás lehetséges irányaival, információt szerezhettek a választható szakmákról, az érdeklődési körüknek megfelelő képzésekről, az egyes szakképző intézményekről.

A látogatók, elsősorban szülők, tanárok, diákok  betekintést nyerhettek a Tájékoztató füzet az alapszakmákról című kiadványba, amely a pályaválasztás előtt állókat segíti a döntéshozatalban az egyes ágazatok és szakmák részletes bemutatásával.  A szakmafüzet az IKK honlapján online formában is elérhető. 

A résztvevők megismerkedhettek a SkillsCom online közösségi platformmal is, mely egyedülálló módon köti össze a szakképzés hazai szereplőit és komplex módon támogatja a szakképzés teljes folyamatát. A SkillsCom 2021 tavaszától elérhető az IKK saját honlapján (https://skillscom.ikk.hu/), illetve mobilalkalmazás formájában Android és iOs operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefon készülékekre is letölthető SkillsCom néven.


Érdekes lehet számodra

Konferencia a Siófoki Szakképzési Centrumban a rugalmas tanulási utak tapasztalatairól  borítókép
Konferencia a Siófoki Szakképzési Centrumban a rugalmas tanulási utak tapasztalatairól

A Siófoki Szakképzési Centrum konferenciát rendezett „Rugalmas tanulási utak a gyakorlatban – nehézségek és megoldások” címmel Balatonbogláron, a Mathiász János Technikum és Gimnáziumban.

# Tájékoztatók
Hogyan lehet előmozdítani a hosszú távú mobilitást a gyakorlati képzésben? borítókép
Hogyan lehet előmozdítani a hosszú távú mobilitást a gyakorlati képzésben?

Az összes érintettet képviselő közvetítő és koordinációs szervezetek felállítása kell, hogy legyen a sarokköve a hosszú távú tanulószerződéses mobilitás előmozdítását és kiterjesztését célzó európai politikának – mondta Mara Brugia, a Cedefop igazgatóhelyettese az Európai Bizottság Szakképzési Tanácsadó Testületének (Advisory Committee for Vocational Training- ACVT) június 17-i ülésén Brüsszelben.

# Tájékoztatók
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten borítókép
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten

A COVID-19 világjárvány miatti egy év kihagyás után idén májusban ismét megrendezésre került a szakmai készségek európai ünnepe. A 27 ország által szervezett több mint 800 élő, virtuális, valamint hibrid rendezvényen több mint 300 000 fő vett részt.

# Tájékoztatók