Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  2/10/2022


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  technikum
  ösztöndíj
  szakképzés
  diák

Apáczai Ösztöndíj Pályázati határidő meghosszabbítása

Február 18-án 12 óráig lehet jelentkezni az ösztöndíjprogramra

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az Apáczai ösztöndíjprogram pályázat benyújtásának határidejét 2022. február 18. péntek, 12:00 óráig meghosszabbította, hogy a benyújtáshoz szükséges dokumentumok beszerzéséhez, ügyintézéshez elegendő idő álljon rendelkezésre minden pályázó számára.

A havi 16-34 ezer forintos ösztöndíjra a szakképző iskolák és technikumok nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, 9. és 10. évfolyamos tanulói pályázhatnak.

A program az anyagi ösztönzés mellett, mentorok bevonásával tehetséggondozó támogatást is biztosít a fiatalok számára.

A részletes pályázati feltételek és dokumentáció a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vagy az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján érhetők el.

Sikeres pályázást kívánunk!

 

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Hogyan lehet előmozdítani a hosszú távú mobilitást a gyakorlati képzésben? borítókép
Hogyan lehet előmozdítani a hosszú távú mobilitást a gyakorlati képzésben?

Az összes érintettet képviselő közvetítő és koordinációs szervezetek felállítása kell, hogy legyen a sarokköve a hosszú távú tanulószerződéses mobilitás előmozdítását és kiterjesztését célzó európai politikának – mondta Mara Brugia, a Cedefop igazgatóhelyettese az Európai Bizottság Szakképzési Tanácsadó Testületének (Advisory Committee for Vocational Training- ACVT) június 17-i ülésén Brüsszelben.

# Tájékoztatók
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten borítókép
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten

A COVID-19 világjárvány miatti egy év kihagyás után idén májusban ismét megrendezésre került a szakmai készségek európai ünnepe. A 27 ország által szervezett több mint 800 élő, virtuális, valamint hibrid rendezvényen több mint 300 000 fő vett részt.

# Tájékoztatók
Tájékoztató rendezvényt tartott az IKK a GINOP-6.1.10 projekt eddig elért eredményeiről borítókép
Tájékoztató rendezvényt tartott az IKK a GINOP-6.1.10 projekt eddig elért eredményeiről

A GINOP-6.1.10-VEKOP-19-2020-00002 azonosító számú „A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések” című projekt tájékoztató rendezvénye 2022. április 28-án került megrendezésre a Park Inn By Raddison Hotelben.

# Tájékoztatók