Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    3/7/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    bér
    szakképzés

A béremelések folytatódnak

KIM: további béremelésekre számíthatnak a szakképzésben dolgozók

Az idei két lépcsős bérfejlesztés után további emelésben részesülhetnek a szakképzésben oktatók. A most megjelent pedagógusokat érintő törvényjavaslat garanciát jelenthet a dolgozók számára a következő évek béremelésére is - tudatta sajtóközleményben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM). 

2020 júliusában a kormány átlagosan 30 százalékkal emelte meg a szakképzésben dolgozók bérét, ezzel is ösztönözve a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek oktatói tevékenységét. Idén januártól még tovább nőtt a szakképzésben oktatók illetménye, akik a köznevelési intézményekhez hasonlóan béremelésben részesültek – emlékeztetett a tárca.

A társadalmi egyeztetésen lévő törvényjavaslat a jelentős mértékű pedagógus béremeléshez illeszti a szakképzésben oktatók bérének emelését is. A tervezet azt is megfogalmazza, hogy a szakképzésben oktatók átlagbérét legalább azonos arányban kell növelni az elkövetkezendő években végbemenő pedagógus béremelés mértékével.

Az eddigi béremelések és a törvénytervezetbe épített garanciális rendelkezés a kormány elkötelezettségét mutatja a megfelelő felkészültségű, minőségi munkát végző oktatók anyagi megbecsülése mellett.

A megújult szakképzési rendszer népszerűségét jelzi, hogy a 8. osztályt követően a technikumot választják legtöbben és a jelentkezők száma is folyamatosan emelkedik. A további erősödéshez nélkülözhetetlenek a megbecsült, szakmájukat szerető oktatók – írták.

 

Forrás: KIM

Fotó: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók
Hivatalos a béremelés borítókép
Hivatalos a béremelés

Megjelent a 32,2 százalékos béremelést rögzítő kormányhatározat

# Tájékoztatók
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem felhívása borítókép
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem felhívása

A Kormányzati Képzésszervezési Központ által működtetett Központosított Közbeszerzési Portál elindulásáról

# Tájékoztatók